BasBQ
Beef en Steak

Shakshuka op zijn mexicaans

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.677
Shakshuka is in veel variaties te maken. Snel klaar en altijd leuk, zeker op de Q.
Vandaag van vrouwlief een recept gekregen voor een mexican style.

Q klaar maken om te wokken. Briketten en houtskool op temp laten komen. Wok erop en wachten tot temp in de dome 200C is
IMG_3898.jpg


Uien, knoflook, parika in tomaat wokken. (let op, temp is hoog en kan niet getemperd worden. )
IMG_3899(1).jpg


Vervolgens gepelde tomatenblokjes, bonen en kruidenmix erbij. Door elkaar scheppen en 4 min warm laten worden.
IMG_3900.jpg


Kuiltjes maken, eitjes erbij en met deksel 4 min laten garen. Daarna deksel eraf en ff 3 min laten "drogen". De kuiltjes voor mijn eieren zijn net te diep.
IMG_3901.jpg
IMG_3902.jpg


Opdienen met avocade, feta en tortilla en dan weg peuzelen
IMG_3904.jpg
 
Denk dat dat er wel in gaat;)
 
Heerlijk. Door al deze mogelijkheden is mijn drang om toch ook nog voor een kamado te gaan dit jaar nog steeds groot.
 
lekker hoor. is inderdaad een ideaal bbq-gerecht.
@Welmer : heb je niet perse een kamado voor nodig hoor.
 
Heerlijk. Door al deze mogelijkheden is mijn drang om toch ook nog voor een kamado te gaan dit jaar nog steeds groot.
Je bedoelt "ondanks deze mogelijkheden"? Op de foto's zie ik een Weber GBS :)

Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Lekker gewokt zo
Je kan de temp niet effe omlaag zetten. Helaas soms
 
Je bedoelt "ondanks deze mogelijkheden"? Op de foto's zie ik een Weber GBS :)

Sent from my GM1913 using Tapatalk
Precies dat
Je bedoelt "ondanks deze mogelijkheden"? Op de foto's zie ik een Weber GBS :)

Sent from my GM1913 using Tapatalk
Dat dus, ik twijfel tussen de GBS en een kamado, naast mijn "barillo". Een kamado lijkt me beter in winterse omstandigheden.
 
Ziet er goed uit, wil ik ook wel eens proberen.
 
Oei dat ziet er lekker uit. En heel leuk om op de Q te maken lijkt me zo. Mag er ook kaas bij?
Moet dit eens onthouden. Volgens mij l :cool: lusten we dit wel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan