BasBQ
Beef en Steak

Schweinshaxe of eisbein :)

 
 

tejen

Tondelzoeker
Berichten
22
vandaag is iets nieuw geprobeerd Schweinshaxe in de smoker.
Dit stukje vlees hes ik nog liggen van de vorige keer ik pp gemaakt had.
Wist hier echter geen raad mee maar na wat opzoek werk en tips op fb toch aan begonnen.
Gisteren begonnen met pekel te maken 2liter water 250gr zout 250gr bruine suiker kruiden: jeneverbes 4peper mix (deze ff in de vijzel) laurier lookpoeder rozemarijn en tijm.
Deze morgen afgespoeld ingespoten met mijn pp injectie mix /100 ml appelsap 60 ml appelazijn40 ml honing30 ml worchestershire saus1 eetlepels zeezout 1 eetlepel uiengranulaat.
( Bron https://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html )
Ik had hier namelijk nog van over en ipv het weg te doen maar in de Schweinshaxe ge?njecteerd.
Elk half uur ook nog een besproeit met een mengeling van appel azijn en appel sap.
Klein detail ik ga enkel hout gebruiken om deze klaar te krijgen ;)
Nu zijn we zo een 4 uur ver update binnen een paar uur .
4OIgEvV.jpg

wWUU6zh.jpg

iJCWTOt.jpg

YqWZdvO.jpg

jHSnmzr.jpg

 
'O kon ik maar even bij je zijn...'

Lekker hoor, mooi projectje, zal best zalig ruiken in je tuin nu... succes!
 
update: Na het varkentje zo een 5u te laten zweten in de smoker had hij een kern van 87graden.
Nu even laten rusten met wat goei boter en bruinesuiker.
Benieuwd hoe het straks gaat smaken :)

d0N9axt.jpg

5VWGAG0.jpg

Tgh5U2t.jpg



 
Zeer lekker echte aanrader.
Vlees van het been gehaald en wat versneden.
Vast vlees met een wat zachtere smaak ;)
nsXAkak.jpg

EDbI2Mj.jpg
 
Dat is een gaaf stuk vlees om te maken. En ziet er erg lekker uit zo. Ik ga bij m'n slager eens informeren of hij het ook heeft. Was de huid ook knapperig geworden?
 
Terug
Bovenaan Onderaan