Een goede vriend van mij heeft het altijd over zijn tripjes naar Duitsland en over de schweinhakse die hij daar dan eet.
Aangezien hij geen smoker heeft en ik er toevallig net een gebouwd heb, dacht ik, laat ik het eens proberen te maken.
Eerst de hak in de marinade (pekel) gezet.
Deze drie dagen in de koelkast laten staan en daarna drooggemaakt en op de smoker gelegd.
Temperatuur op ongeveer 120/130 graden gehouden en wachten maar.
Na vier uur leek de temperatuur bereikt te zijn, maar vond ik ze niet mals genoeg. Temperatuur iets hoger gezet en even doorgegaard.
Daarna de kolenmand in de weber gekieperd en direct doorgegaard voor een lekker korstje.
ik vond het persoonlijk een geweldige smaakbeleving!
Die foto’s komen nog.
Aangezien hij geen smoker heeft en ik er toevallig net een gebouwd heb, dacht ik, laat ik het eens proberen te maken.
Eerst de hak in de marinade (pekel) gezet.

Deze drie dagen in de koelkast laten staan en daarna drooggemaakt en op de smoker gelegd.


Temperatuur op ongeveer 120/130 graden gehouden en wachten maar.
Na vier uur leek de temperatuur bereikt te zijn, maar vond ik ze niet mals genoeg. Temperatuur iets hoger gezet en even doorgegaard.

Daarna de kolenmand in de weber gekieperd en direct doorgegaard voor een lekker korstje.
ik vond het persoonlijk een geweldige smaakbeleving!
Die foto’s komen nog.
Laatst bewerkt: