BasBQ
Beef en Steak

Schinkenbraten behandeld alsof het coppa was

RobK

Sprokkelaar
Berichten
35
Bij Kaufland in Duitsland 2 stukken schinkenbraten gekocht voor weinig
Dezelfde procedure gevolg als bij het maken van coppa, 6 weken in vacu?m met colorozo en kruiden. Daarna 36 uur koud roken.
Na 6 weken in de kelder bij 13?C en 70/80% RV is het gewichtsverlies 39% en ziet het er zo uit.
HwjTReB.jpg

Gaat nu nog een week in vacu?m in de koelkast en dan... ben benieuwd

Er ligt er nog ??ntje in de pekel en kruiden
r2gBKke.jpg
 
Ziet er goed uit!

Is dat natte pekel of is het vleesvocht dat in de zak zit?
 
Ben benieuwd naar het eindresultaat
 
Zo ziet er niet verkeerd uit. Is de kelder van nature zo vochtig of moet je een handje helpen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Met een beetje hulp. 's Winters is het er te droog dan zet ik er een luchtbevochtiger in.
Vanaf mei/juni is de RV goed maar dan wordt het er te warm, vanaf okt/nov is hij dan weer bruikbaar.
 
Niet verkeerd
 
Terug
Bovenaan Onderaan