- Berichten
- 1.170
Goedenavond,
Klaar van een avontuurtje schichtfleisch maken.
Na aanleiding van een youtube filmpje van kolenboertje.
Schichtfleisch, ik had er nog nooit van gehoord, beetje inlezen en proberen maar.
2,8kg procureur van de Sligro.
Plakjes spek
Uien
Paprika
2 teen knoflook
Braad en grill rub, van Beekum
Sticky BBQ saus
Bok biertje
Eerst procureur snijden vingerdikte
Rub erop en afgedekt de koelkast in.
Volgende dag uien en paprika gesneden
Plakken spek in de dutch oven gelegd en begonnen met bouwen.
Dicht gevouwen en bbq saus eroverheen gegoten.
Bokbiertje er overheen en ondertussen de bbq aangestoken.
130 graden ketel temperatuur indirect
3 a 4 uurtjes pruttelen en ff prikken.. boterzacht. Heeerlijk rook het.
Resultaat was super.
Binnenkort ook eens maken met kippedij en seranoham.
Ik zou zeggen, doen.
Kun je ook mooi een tijdje van te voren klaar zetten, en dan op de Q voordat de visite komt. Geen omkijken naar.
Rijst of patat erbij. Smullen maar.
Klaar van een avontuurtje schichtfleisch maken.
Na aanleiding van een youtube filmpje van kolenboertje.
Schichtfleisch, ik had er nog nooit van gehoord, beetje inlezen en proberen maar.
2,8kg procureur van de Sligro.
Plakjes spek
Uien
Paprika
2 teen knoflook
Braad en grill rub, van Beekum
Sticky BBQ saus
Bok biertje
Eerst procureur snijden vingerdikte
Rub erop en afgedekt de koelkast in.
Volgende dag uien en paprika gesneden
Plakken spek in de dutch oven gelegd en begonnen met bouwen.
Dicht gevouwen en bbq saus eroverheen gegoten.
Bokbiertje er overheen en ondertussen de bbq aangestoken.
130 graden ketel temperatuur indirect
3 a 4 uurtjes pruttelen en ff prikken.. boterzacht. Heeerlijk rook het.
Resultaat was super.
Binnenkort ook eens maken met kippedij en seranoham.
Ik zou zeggen, doen.
Kun je ook mooi een tijdje van te voren klaar zetten, en dan op de Q voordat de visite komt. Geen omkijken naar.
Rijst of patat erbij. Smullen maar.
Laatst bewerkt: