Beef en Steak

Schichtfleisch

 
 

TraegerTinus

Gemarineerd
Berichten
1.170
Goedenavond,

Klaar van een avontuurtje schichtfleisch maken.
Na aanleiding van een youtube filmpje van kolenboertje.

Schichtfleisch, ik had er nog nooit van gehoord, beetje inlezen en proberen maar.

2,8kg procureur van de Sligro.
Plakjes spek
Uien
Paprika
2 teen knoflook
Braad en grill rub, van Beekum
Sticky BBQ saus
Bok biertje

Eerst procureur snijden vingerdikte
Rub erop en afgedekt de koelkast in.

1000056097.jpg


1000056098.jpg


Volgende dag uien en paprika gesneden

Plakken spek in de dutch oven gelegd en begonnen met bouwen.

1000056330.jpg


1000056337.jpg



Dicht gevouwen en bbq saus eroverheen gegoten.

Bokbiertje er overheen en ondertussen de bbq aangestoken.
130 graden ketel temperatuur indirect

1000056338.jpg


1000056339.jpg


1000056340.jpg



3 a 4 uurtjes pruttelen en ff prikken.. boterzacht. Heeerlijk rook het.

1000056341.jpg


1000056342.jpg


Resultaat was super.

Binnenkort ook eens maken met kippedij en seranoham.

Ik zou zeggen, doen.
Kun je ook mooi een tijdje van te voren klaar zetten, en dan op de Q voordat de visite komt. Geen omkijken naar.
Rijst of patat erbij. Smullen maar.
 
Laatst bewerkt:
Lijkt me heerlijk, ga het zeker eens maken binnenkort.
 
Leuk!! Heb het filmpje toevallig ook gezien en heb het ook op m'n lijstje staan!! Goed gelukt of niet? 😁👌🏼
 
Terug
Bovenaan Onderaan