BasBQ
Beef en Steak

Savory bacon

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Savory bacon

Gisteren begonnen aan de bacon.

1,5 kilo buikspek met swoerd
45 gram zeezout
22,5 gram suiker
5 gram pinksalt met dank aan Noskos
4 platgeslagen en grofgehakte knoflook tenen
2 gesnipperde blaadjes laurier
1 eetlepel gekraakte zwarte peper korrels

savorybacon006.jpg

savorybacon009.jpg

savorybacon010.jpg


We hebben hem voor 7dagen opgesloten in de koelkast.
Hij mag er 1 keer per dag eruit, om gedraaid te worden.


bacon002.jpg

Q rond de 105graden en een paar brokken hickory erbij.
En na 2.5uur was het zover bacon 63graden.
bacon004.jpg


Na het afkoelen heb ik de bacon gesneden.

baconge001.jpg

Ik heb blokjes gesneden voor door de groentes,en plakken voor bij de stampotten.
De smaak is heerlijk.

En Noskos nogmaals bedankt voor de pinksalt.
 
Dat lijkt me heel lekker Mike!

Savory is toch 'bonenkruid' maar zie dat niet terug in het recept, of heeft het hier een andere betekenis?

EDIT: het is een synoniem voor mouth-watering ;)  (en dat geloof ik gelijk :)) )
 
Ik heb het recept van het net af,en daar noemen ze het zo.
Er zijn meerdere varianten op,onder anderen met bruine suiker en verschilende kruiden.
 
Mike ze zullen hier bedoelen dat het om een water-in-de-mond-krijgende bacon gaat ;).
 
Savory wordt of voor bonenkruid gebruikt of voor hartig, dus a savory pie is een hartige taart ;-) Zal wel in tegenstelling tot zoete bacon zijn hier.

Ik ben benieuwd hoe hij gaat worden!!
 
Ben al ongeduldig maar woon vlakbij om te proeven?
 
Ben mega benieuwd naar het resultaat... Ga je volgen.
 
dit vind ik ook weer een geweldige uitdaging, succer ermee, hou het in de gaten
 
Zeer benieuwd hoe dit gaat worden. Heb wel een beetje twijfel over de knoflook. :eek:
 
Het is bijna zover,morgen spoelen en laten drogen.
Zaterdag op de Q.

@Nosmo hoezo twijfelde jij over de knoflook.
 
Lekkerste bacon die ik ooit heb gemaakt. Die knoflook is nou juist goddelijk! Succes zaterdag!
 
Heb de buikspek vandaag afgespoeld,droog gedept en in de koelkast weg gelegd.
Morgen op de WSM. ;D
 
je krijgt er lekker weer bij Mike
 
Vandaag was het zover.
bacon002.jpg

Q rond de 105graden en een paar brokken hickory erbij.
En na 2.5uur was het zover bacon 63graden.
bacon004.jpg
.
Nu even wat af laten koelen.
 
Mike, wat doe je me aan!
Maar goed dat je m'n maag niet kan horen...
 
Mike v R zei:
Het is bijna zover,morgen spoelen en laten drogen.
Zaterdag op de Q.

@Nosmo hoezo twijfelde jij over de knoflook.

Ik had zo m'n twijfels of de knoflook niet erg ranzig zou worden na een week. Maar aan de andere kant heb ik graag ongelijk als dat lekker eten oplevert  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan