De herfst is echt begonnen, tijd voor zware stamppotten...heerlijk.
Natuurlijk hoort daar bacon bij...
De vorige keer beviel de Savory bacon iedereen goed, dus daar ben ik toch maar weer een nieuwe portie van gaan maken.
Recept identiek:
1,6 kilo buikspek zonder zwoerd
50 gram colorozo zout
22,5 gram suiker
5 grof gehakte knoflook tenen
2 gesnipperde blaadjes laurier
1 eetlepel gekraakte zwarte peper korrels
Alle kruiden lekker gemasseerd in het buikspek en vervolgens in een ziploc zak de koelkast in.
Elke dag draaien en vervolgens 24 uur drogen in de koelkast.
Dit mooi stukje spek is vanochtend op de Q gegaan.
Jammer van het weer.
Toch maar stiekum gaan dromen van een overkopping of een remote temperatuur probe.
Om de 10 minuten de regen in is ook niet alles...:-(
Toen de 63 graden kerntemperatuur bereikt was begon de zon voorzichtig door te komen.
Op dat moment had ik een grote glimlach op mijn gezicht en een mooi stuk bacon in mijn handen...
Sessie heeft ruim 2,5 uur geduurd.
Dome is mooi stabiel tussen de 100 en 110 graden gebleven.