Beef en Steak

Savory Bacon

 
 

FelixH

Pitmaster
Berichten
586
1660553214203.png


De herfst is echt begonnen, tijd voor zware stamppotten...heerlijk.
Natuurlijk hoort daar bacon bij...:)

De vorige keer beviel de Savory bacon iedereen goed, dus daar ben ik toch maar weer een nieuwe portie van gaan maken.

Recept identiek:
1,6 kilo buikspek zonder zwoerd
50 gram colorozo zout
22,5 gram suiker
5 grof gehakte knoflook tenen
2 gesnipperde blaadjes laurier
1 eetlepel gekraakte zwarte peper korrels

Alle kruiden lekker gemasseerd in het buikspek en vervolgens in een ziploc zak de koelkast in.
Elke dag draaien en vervolgens 24 uur drogen in de koelkast.

IMG_0801.jpg


Dit mooi stukje spek is vanochtend op de Q gegaan.

Jammer van het weer.
Toch maar stiekum gaan dromen van een overkopping of een remote temperatuur probe.
Om de 10 minuten de regen in is ook niet alles...:-(
Toen de 63 graden kerntemperatuur bereikt was begon de zon voorzichtig door te komen.
Op dat moment had ik een grote glimlach op mijn gezicht en een mooi stuk bacon in mijn handen...

Sessie heeft ruim 2,5 uur geduurd.
Dome is mooi stabiel tussen de 100 en 110 graden gebleven.
 
Bacon! Yum!
 
baconnnnnn! :D veel plezier!
 
Smakelijk!! Maar ehh regen? Het regende hier zonnestralen!
 
Toen de 63 graden kerntemperatuur bereikt was begon de zon voorzichtig door te komen.
Op dat moment had ik een grote glimlach op mijn gezicht en een mooi stuk bacon in mijn handen...

Sessie heeft ruim 2,5 uur geduurd.
Dome is mooi stabiel tussen de 100 en 110 graden gebleven.


IMG_0806.jpg


Lekker laten bijkomen in de alu folie en in porties verdeeld:
IMG_0807.jpg


Ruikt heerlijk!
Kan niet wachten om het verder te verwerken...

Wat mij opviel was dat er veel vocht/sap op het vlees ligt.
Is dat condens of zijn dat vrijgekomen vleessappen?
Of heb ik iets verkeerd gedaan?

Ik heb de zwoerdzijde naar onderen gelegd; heb hier geen reden voor gehad.
Verder is de bacon niet meer gedraaid.
Is dat de juiste aanpak?
 
Het ziet er ook zeer goed uit!
 
Zo, dat zijn nog eens lekkere dikke plakken Felix
Struisvogeleitje erbij en je hebt een geweldig ontbijtje  :D
Ziet er heerlijk uit.

Mac
 
Het ziet er heerlijk uit.
Vocht had ik ook op de Bacon,ik leg hem nu met de zwoert kant omhoog dan heb je daar geen last meer van.
 
Ik kan hem bijna ruiken :).

Dat met het vocht op het vlees ken ik ook, zal de volgende keer de tip van Mike proberen.
 
Dat ziet er bijzonder smakelijk uit !
 
Het smaakt heerlijk...
Goede tip Mike; thnx!
gaan ik zeker de volgende keer doen.

bedankt voor het kijken.. :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan