- Berichten
- 814
Dat ben ik met je eens. Maar uit praktisch oogpunt ga je toch weleens vervangingen zoeken.Het gaat er ook niet om iets te vervangen in een gerecht Edwinde kunst is om gerechten mooie diepgang te geven en dat ze in balans zijn. Ieder specerij heeft zijn eigen unieke werking op gerechten.
-Soms wil je net gaan koken en is je gemberwortel niet meer goed. Dan pak je wat poeder als vervanging omdat je geen tijd/zin hebt om naar de winkel te gaan.
-Soms maak je een recept en wil je niet voor die ene keer wat aanschaffen. Dan lees je een theelelpen knoflookzout.
Met Googelen lees je de verhouding knoflookpoeder en zout mengen om tot hetzelfde te komen. Of je hebt geen Sake in huis en Sake is toch vrij prijzig als je het verder niet gebruikt, dan zoek je naar alternatieven.
-Allergieƫn. Als iemand voor een bepaald ingrediƫnt allergisch is of deze niet mag hebben zoals honing omdat een gast vegan is, ga je toch zoeken wat het dichtste in de buurt komt.
Natuurlijk is een recept precies namaken het beste en staan ingrediƫnten er niet voor niets bij genoemd, maar er zijn ook goede redenen te bedenken om af te wijken.