Ik zag het recept voor sateh van DanBras voorbij komen en kreeg ineens heel veel zin in deze sateh. Wat doe je als je een onweerstaanbaar recept voorbij ziet komen: zelf maken, dus vanmorgen mijn sateh vlees uit de vriezer gehaald. Ik gebruik vaak varkenshaas, maar ga binnenkort zeker ook eens procureur uitproberen, dat is volgens mij nog wat authentieker.
Voor de gebruikte kruiden zie de foto. Knoflook heb ik altijd gesneden in huis. Ik haal verse knoflook en snijdt deze fijn, vervolgens doe ik ze samen met olie in een pot. Dit kan olijf olie of arachide-olie zijn, wat je maar wilt. Ik zorg dat de knoflook flink onder de olie staat en bewaar het in de koelkast. Zo blijft het heel lang goed. Op deze manier heb je altijd gesneden verse knoflook kant en klaar, dit is hartstikke handig. Ik heb de komijn iets geminderd, vind de smaak snel overheersen dus less is more. Met ketoembar moet je ook altijd wat voorzichtig zijn maar hier heb ik de hoeveelheid van het recept wel voor aangehouden. Ik heb goela djawa gebruikt voor de suiker, hoeveelheid schaal 1 op het oog, maar dat zit vast wel goed.
24-48 Uur marineerden gaat niet meer lukken, dus heb ik het vlees gevacumeerd om het marineren een beetje te bespoedigen.
De satepinnen liggen in de week.
Vanavond op de hibachi op houtskool grillen, ik ben benieuwd.
De fik er in.
Ff wachten nog..
Nog ff wachte....
En klaar.
En het was heerlijk. Sateh van DanBras met de saus van Dominique is een prima combi. Dank voor de recepten, ik ga dit zeker nog een keer maken.
Voor de gebruikte kruiden zie de foto. Knoflook heb ik altijd gesneden in huis. Ik haal verse knoflook en snijdt deze fijn, vervolgens doe ik ze samen met olie in een pot. Dit kan olijf olie of arachide-olie zijn, wat je maar wilt. Ik zorg dat de knoflook flink onder de olie staat en bewaar het in de koelkast. Zo blijft het heel lang goed. Op deze manier heb je altijd gesneden verse knoflook kant en klaar, dit is hartstikke handig. Ik heb de komijn iets geminderd, vind de smaak snel overheersen dus less is more. Met ketoembar moet je ook altijd wat voorzichtig zijn maar hier heb ik de hoeveelheid van het recept wel voor aangehouden. Ik heb goela djawa gebruikt voor de suiker, hoeveelheid schaal 1 op het oog, maar dat zit vast wel goed.

24-48 Uur marineerden gaat niet meer lukken, dus heb ik het vlees gevacumeerd om het marineren een beetje te bespoedigen.

De satepinnen liggen in de week.

Vanavond op de hibachi op houtskool grillen, ik ben benieuwd.
De fik er in.

Ff wachten nog..

Nog ff wachte....

En klaar.

En het was heerlijk. Sateh van DanBras met de saus van Dominique is een prima combi. Dank voor de recepten, ik ga dit zeker nog een keer maken.