BasBQ
Beef en Steak

Sate van tante Miho

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.851
Al zo vaak hier gepost, maar daarom niet minder lekker.

Het mooie van dit soort gerechten vind is dat er eigenlijk niets in zit wat ik toch al niet in huis heb 😁.
Dus op naar de winkel voor kippenbouten en pijpajuin 😆.

Eerst de kippenbouten vakkundig ontbeent, want ik wil natuurlijk dijenvlees met vel. De drumsticks zijn voor morgen, gelijk vast in de marinade gezet.
Het dijenvlees in blokjes en dit mocht voor 24u in de marinade in de koelkast.

De Q op 200 graden, 15 minuten indirect, 2x2 min direct en even laten rusten. Ondertussen binnen de noodles gemaakt en tijd om te smullen.

Mooi bordje al zeg ik het zelf 😋😋.

20230722_223112.jpg


20230722_223203.jpg


20230722_223414.jpg


20230722_223847.jpg


20230722_224854.jpg


20230722_225235.jpg


20230722_231135.jpg


20230723_182138.jpg


20230723_182213.jpg


20230723_184236.jpg


20230723_184329.jpg


20230723_185044.jpg


20230723_185112.jpg


20230723_185900.jpg


20230723_190125.jpg
 
Heerlijk, dit is een heerlijke uitvoering.
 
Mooi gegrild Remco net zo'n klein beetje die donkere krokante stukjes op het vel. Top.
 
Mooi gegrild Remco net zo'n klein beetje die donkere krokante stukjes op het vel. Top.
Was wederom heerlijk... Enkel, en ik heb exact de verhoudingen volgens recept aangehouden, zou het voor mij iets minder zout mogen en een klein pitje.

Dus volgende keer gaat er een pepertje bij of wat sambal 😜, maar zou ik het minder zout moeten zoeken in minder sojasaus of een andere sojasaus?

16902250191303866477730944851825.jpg
 
Remco, het ziet er weer likkebaardend uit.
Toch ook maar weer eens maken. Sherry staat al 3 jr op de uitkijk.
Tja, zout zit overal in. Ik zou de rub zelf maken zonder zout.
De PRB light is altijd een aanrader.
 
Remco, het ziet er weer likkebaardend uit.
Toch ook maar weer eens maken. Sherry staat al 3 jr op de uitkijk.
Tja, zout zit overal in. Ik zou de rub zelf maken zonder zout.
De PRB light is altijd een aanrader.
Die rub zit enkel over de drumsticks die ik vandaag op had 😉.
Maar eh, 3 jaar? Hier geen nasi, bami of sate zonder een scheutje sherry😂.
 
Was wederom heerlijk... Enkel, en ik heb exact de verhoudingen volgens recept aangehouden, zou het voor mij iets minder zout mogen en een klein pitje.

Dus volgende keer gaat er een pepertje bij of wat sambal 😜, maar zou ik het minder zout moeten zoeken in minder sojasaus of een andere sojasaus?

Bekijk bijlage 55649
Hebben wij ook eens gehad, teveel marinade t.o.v. Kip. Was toen onze bevinding. Deze marinade hoeveelheid is voor 6 poten inclusief de drums (ongeveer 2 kilo met bot)
Enkele keren met minder marinade gemaakt als we minder kip hadden.
Type sojasaus is prima ik gebruik altijd PRB of soms Kikkoman. De Kikkoman bevat gemiddeld slechts 0,6 gram minder zout per 100 gram sojasaus dan PRB dat verschil ga je niet proeven denk ik.
Wij voegen nog weleens een tl. Gochugaru (Koreaanse chili flakes) toe aan de marinade voor een klein beetje pit.
 
Thanks Ewald, die Gochugaru gaat op mijn lijstje.
Ik had de hoeveelheid al gehalveerd, maar goed, misschien 1 etl sojasaus minder... Eens experimenteren
 
Terug
Bovenaan Onderaan