- Berichten
- 2.851
Al zo vaak hier gepost, maar daarom niet minder lekker.
Het mooie van dit soort gerechten vind is dat er eigenlijk niets in zit wat ik toch al niet in huis heb .
Dus op naar de winkel voor kippenbouten en pijpajuin .
Eerst de kippenbouten vakkundig ontbeent, want ik wil natuurlijk dijenvlees met vel. De drumsticks zijn voor morgen, gelijk vast in de marinade gezet.
Het dijenvlees in blokjes en dit mocht voor 24u in de marinade in de koelkast.
De Q op 200 graden, 15 minuten indirect, 2x2 min direct en even laten rusten. Ondertussen binnen de noodles gemaakt en tijd om te smullen.
Mooi bordje al zeg ik het zelf .
Kip: Koreaanse kipsate van tante Miho
- 2 kg. kippenbouten - 5 eetl. Droge Sherry (75 ml.) of Sake - 10 eetlepels lichte chinese sojasaus (Kikkoman mag ook) - 8 a 9 theelepels (riet)suiker of bruine basterdsuiker - 2 of 3 teentjes knoflook geperst of zeer fijn gesneden - 2 eetlepels Sesamolie - 4 lente uitjes (bosuitjes) in stukjes...
www.bbqgenootschap.nl
Het mooie van dit soort gerechten vind is dat er eigenlijk niets in zit wat ik toch al niet in huis heb .
Dus op naar de winkel voor kippenbouten en pijpajuin .
Eerst de kippenbouten vakkundig ontbeent, want ik wil natuurlijk dijenvlees met vel. De drumsticks zijn voor morgen, gelijk vast in de marinade gezet.
Het dijenvlees in blokjes en dit mocht voor 24u in de marinade in de koelkast.
De Q op 200 graden, 15 minuten indirect, 2x2 min direct en even laten rusten. Ondertussen binnen de noodles gemaakt en tijd om te smullen.
Mooi bordje al zeg ik het zelf .