Na wat posts die ik zag op Insta leek het me leuk om weer eens iets nieuws te proberen: runderwangen.
Bij de slager kocht ik er vier, niet al te mooi schoongemaakt en ook nog bevroren. Het was een beetje een haastklus, dus ik heb ze zelf niet verder getrimmed. Een rub van peper, zout, een beetje rietsuiker en wat knoflookpoeder en uienpoeder. Ik.heb ze ontdooid in water.
De pit had ik opgestookt tot 115 graden en ik heb hickory en kers als rookhout gebruikt. Na 5.5 uur voelden ze zacht, waren de briketten op dus begon de temp af te nemen en moest ik richting borrel.
Een stevige smaakexplosie, ik ga ze gebruiken voor door de wraps (voelt bijna als misbruik hehe).
Volgende keer rook ik ze nog wat sterker en gaar ik ze ietsje langer want ik kon er nog geen pulled beef van shredden. Wel een van mijn betere smokerings.
Bij de slager kocht ik er vier, niet al te mooi schoongemaakt en ook nog bevroren. Het was een beetje een haastklus, dus ik heb ze zelf niet verder getrimmed. Een rub van peper, zout, een beetje rietsuiker en wat knoflookpoeder en uienpoeder. Ik.heb ze ontdooid in water.
De pit had ik opgestookt tot 115 graden en ik heb hickory en kers als rookhout gebruikt. Na 5.5 uur voelden ze zacht, waren de briketten op dus begon de temp af te nemen en moest ik richting borrel.



Een stevige smaakexplosie, ik ga ze gebruiken voor door de wraps (voelt bijna als misbruik hehe).
Volgende keer rook ik ze nog wat sterker en gaar ik ze ietsje langer want ik kon er nog geen pulled beef van shredden. Wel een van mijn betere smokerings.