BasBQ
Beef en Steak

Runderwangen

 
 
 

RdB

Kooltjesharker
Berichten
132
Na wat posts die ik zag op Insta leek het me leuk om weer eens iets nieuws te proberen: runderwangen.
Bij de slager kocht ik er vier, niet al te mooi schoongemaakt en ook nog bevroren. Het was een beetje een haastklus, dus ik heb ze zelf niet verder getrimmed. Een rub van peper, zout, een beetje rietsuiker en wat knoflookpoeder en uienpoeder. Ik.heb ze ontdooid in water.
De pit had ik opgestookt tot 115 graden en ik heb hickory en kers als rookhout gebruikt.  Na 5.5 uur voelden ze zacht, waren de briketten op dus begon de temp af te nemen en moest ik richting borrel.
20170527_170132.jpg


IMG_20170527_170551.jpg


20170527_171130.jpg


Een stevige smaakexplosie, ik ga ze gebruiken voor door de wraps (voelt bijna als misbruik hehe).
Volgende keer rook ik ze nog wat sterker en gaar ik ze ietsje langer want ik kon er nog geen pulled beef van shredden. Wel een van mijn betere smokerings.
 
Ook heerlijk door een stoof potje!
 
Lekker hoor
 
Ziet er goed uit
 
Staan hier in Spanje vaak op menu. Gestoofd ipv gesmoked, dat wel. Is heerlijk stukje vlees.
 
Lekkere haastklus

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan