- Berichten
- 1.525
ge?nspireerd door de runderriblappen van th0m zelf ook maar eens aan de slag gegaan.
ik heb drie stukken van 500 gram een nacht in de cola gezet met knoflookpoeder, rozemarijn, mosterdpoeder en een scheut citroensap.
vervolgens de volgende dag droogedept en in mijn eigen gemaakte spareribrub gezet.


de riblappen heb ik op een temperaturr van 125 graden drie uur op de Q gelegd met een blokje appel hout en tussendoor wat handjes vol met hickory houtsnippers

zoals je ziet rookt het lekker

na drie uur heb ik de riblappen ingepakt in alufolie en besprenkeld met wat appelsap dat heeft 1.5 uur op de q gelegen. nadien nog drie kwartier op de Q en afgemopped met SBR hickory brown sugar

zoals je ziet was er een mooie bark ontstaan die uiteindelijk wat aan de droge kant was

in mijn enthousiasme was ik een eindsaus vergeten te maken waardoor sommige stukjes iets aan de droge kant waren

de smaak was uiteindelijk wel goed, lekker met gebakken aardappeltjes en frisse salade

helaas eten mijn kinderen dit niet waardoor de helft over bleef. dit heb ik de volgende dagopgewarmd in wat jus en met een mooie vastkokende aardappel en rode kool heerlijk verorberd. dit was zowaar nog lekkerder dan de dag ervoor ;D
ik heb drie stukken van 500 gram een nacht in de cola gezet met knoflookpoeder, rozemarijn, mosterdpoeder en een scheut citroensap.
vervolgens de volgende dag droogedept en in mijn eigen gemaakte spareribrub gezet.


de riblappen heb ik op een temperaturr van 125 graden drie uur op de Q gelegd met een blokje appel hout en tussendoor wat handjes vol met hickory houtsnippers

zoals je ziet rookt het lekker

na drie uur heb ik de riblappen ingepakt in alufolie en besprenkeld met wat appelsap dat heeft 1.5 uur op de q gelegen. nadien nog drie kwartier op de Q en afgemopped met SBR hickory brown sugar

zoals je ziet was er een mooie bark ontstaan die uiteindelijk wat aan de droge kant was

in mijn enthousiasme was ik een eindsaus vergeten te maken waardoor sommige stukjes iets aan de droge kant waren

de smaak was uiteindelijk wel goed, lekker met gebakken aardappeltjes en frisse salade

helaas eten mijn kinderen dit niet waardoor de helft over bleef. dit heb ik de volgende dagopgewarmd in wat jus en met een mooie vastkokende aardappel en rode kool heerlijk verorberd. dit was zowaar nog lekkerder dan de dag ervoor ;D