Beef en Steak

Runderlappen

 
 
 

ReneR

Gemarineerd
Berichten
2.365
Alvast de runderlappen voor het avondeten van morgen voorbereid
De marinade waar de, nu nog bevroren, runderlappen vannacht in gaan ontdooien

IMG_25581_zpsbd9bb43e.jpg


En de rub staat ook alvast klaar

IMG_25591_zpsf9f4fe03.jpg
 
Ben erg benieuwd of je de Stockyard (saus & rub) Apple er in terug proeft!!?!
 
Lekkah............
 
Dat lijkt allemaal heel erg de goede kant op te gaan.
 
Hmm sounds good! Ben benieuwd
 
Na een nachtje badderen in de marinade, de runderlappen droog gedept en voorzien van Stockyard apple rub aangevuld met wat rietsuiker, paprika- en kaneel poeder, en nu even rusten in de koelkast (want de lapjes zullen wel moe zijn geworden na een nachtje zwemmen ;-))

IMG_25601_zpscbebc8bf.jpg
 
MarBQ zei:
Ben erg benieuwd of je de Stockyard (saus & rub) Apple er in terug proeft!!?!

Ik verwacht het wel, ik heb de marinade gemaakt van runderbouillon, Stockyard apple saus, scheutje zoete rode wijn, laurierblad, jeneverbes en kruidnagelen, dit lekker een poosje zacht laten koken om de smaken mooi los te krijgen.

En dan ga ik ook nog een glaze maken met de Stockyard apple saus.....
 
Dat wordt vast smullen vanavond!
 
Dat klinkt al erg lekker, ben heel benieuwd hoe een en ander gaat uitpakken! Hoe ga je ze verder klaarmaken? Vertel me alles wat je kwijt wil!
 
Briketten worden nu opgestart, met een half uurtje gaan de lapjes erop, stukje eiken rookhout en wat verse rozemarijn erbij....

Kijk, daar ligt Koetje dan....
IMG_25611_zps88cceaf2.jpg
 
je voorbereidingen zien er veelbelovend uit, hoe is het verder gegaan vanmiddag?
 
Na 2,5 uur
IMG_25731_zpsc685306d.jpg


Ingesmeerd met Stockyard Apple BBQ Saus (jaja, die is aardig favoriet hier in huis...), in de folie terug op de Q
IMG_25751_zps41abee15.jpg


Detailopname....
IMG_25761_zps7c26f180.jpg
 
ziet er heerlijk uit
 
Ja....
Het ziet er heerlijk uit maar we vonden het vlees toch nog te taai....

Opgelost door er een sudderpotje van te maken (en ineens moest ik aan het woord DO denken...., next on the list???)
Stockyard apple saus met zoete rode wijn en nog 2 uurtjes tijd
IMG_25781_zps7e031283.jpg


Het resultaat is dat het vlees nu wel lekker zacht is geworden en echt heerlijk smaakt
IMG_25801_zpseb6b81bd.jpg


Bedankt voor alle reacties en het kijken ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan