- Berichten
- 1.614
Dit weekend eens een experiment gedaan, runderhart.
Runderhart, wordt meestal verkocht als voeding voor honden, maar in Afrika wordt het ook gewoon geconsumeerd.
Leek me eens een toffe uitdaging, verleden week bij de beenhouwer besteld.
Het hart met pezo bestrooid en eerst 1h30 gerookt met 2 blokjes kersenhout
ondertussen de DO voorbereid met 2 aangestoofde uien, 0,5l kippenbouillon, 0,5l sinaasappelsap, 4kg tomaten.
eens het hart gerookt is, dit in blokjes gesneden en in de DO verder laten sudderen.
Op bovenstaande foto is nog maar 1kg tomaten toegevoegd, dan merkte ik dat het wat weinig was dus later nog 3kg toegevoegd.
na een aantal uren als de saus reeds een deel is inkookt gezorgd voor de zure toets.
Half kopje bloem met wat azijn en citroensap los geklopt en dan door de saus roeren.
Daarna de saus verder laten inkoken tot ze een mooie consistentie heeft.
Mijn vrouw heeft dan nog wat verse tagliatelle gedraaid en afgewerkt gremolata.
nabeschouwing: Runderhart, smaakt eigenlijk verrassend gewoon, had iets speciaal verwacht, sommige stukken doen me een beetje aan lever denken, andere dan weer gewoon aan rundsvlees. Al bij al wel eens een tof projectje.
Runderhart, wordt meestal verkocht als voeding voor honden, maar in Afrika wordt het ook gewoon geconsumeerd.
Leek me eens een toffe uitdaging, verleden week bij de beenhouwer besteld.
Het hart met pezo bestrooid en eerst 1h30 gerookt met 2 blokjes kersenhout
ondertussen de DO voorbereid met 2 aangestoofde uien, 0,5l kippenbouillon, 0,5l sinaasappelsap, 4kg tomaten.
eens het hart gerookt is, dit in blokjes gesneden en in de DO verder laten sudderen.
Op bovenstaande foto is nog maar 1kg tomaten toegevoegd, dan merkte ik dat het wat weinig was dus later nog 3kg toegevoegd.
na een aantal uren als de saus reeds een deel is inkookt gezorgd voor de zure toets.
Half kopje bloem met wat azijn en citroensap los geklopt en dan door de saus roeren.
Daarna de saus verder laten inkoken tot ze een mooie consistentie heeft.
Mijn vrouw heeft dan nog wat verse tagliatelle gedraaid en afgewerkt gremolata.
nabeschouwing: Runderhart, smaakt eigenlijk verrassend gewoon, had iets speciaal verwacht, sommige stukken doen me een beetje aan lever denken, andere dan weer gewoon aan rundsvlees. Al bij al wel eens een tof projectje.