In navolging op de gerookte rundertong had ik ook nog runderhart. Deze zat reeds meer dan een jaar in de vriezer en het werd tijd dat deze werd verwerkt. Zoals ik reeds aangaf in het draadje van de rundertong, vindt je niet zoveel recepten over runderhart.
Ik heb mijn hart zuiver gemaakt, 24 uur gemarineerd in een mengsel wijnazijn, olijfolie, look, schillen van een citroen en een chili. Na verwijderen van marinade op hoge temperatuur gebakken als een steak, laten rusten en geserveerd.
Commentaar van mijn vrouw die tegen dit experiment was en meerdere maanden op voorrand reeds had aangegeven dat ze dit zeker niet zou proeven, "smaakt als een steak".
De zure toets van de wijnazijn vond ik in het begin een beetje storend, maar in combinatie met verse witloof voorzien van appeltjes en pijnboompitten, paste dit plaatje eigenlijk perfect.
Dit komt zeker en vast terug op het menu en dan zal ik geen enkele gast vertellen welk lekker stukje steak dit is.
Heb van de voorbereidingen geen foto's gemaakt, maar aangezien ik dit in de nabije toekomst opnieuw op het programma zet zal ik dan vanaf begin foto's maken.
Stukken hart na marinade en voor het grillen

het bordje met witloof, frietjes en de hartige steak.

Zo zag de steak eruit van de binnenkant

Ik heb mijn hart zuiver gemaakt, 24 uur gemarineerd in een mengsel wijnazijn, olijfolie, look, schillen van een citroen en een chili. Na verwijderen van marinade op hoge temperatuur gebakken als een steak, laten rusten en geserveerd.
Commentaar van mijn vrouw die tegen dit experiment was en meerdere maanden op voorrand reeds had aangegeven dat ze dit zeker niet zou proeven, "smaakt als een steak".
De zure toets van de wijnazijn vond ik in het begin een beetje storend, maar in combinatie met verse witloof voorzien van appeltjes en pijnboompitten, paste dit plaatje eigenlijk perfect.
Dit komt zeker en vast terug op het menu en dan zal ik geen enkele gast vertellen welk lekker stukje steak dit is.
Heb van de voorbereidingen geen foto's gemaakt, maar aangezien ik dit in de nabije toekomst opnieuw op het programma zet zal ik dan vanaf begin foto's maken.
Stukken hart na marinade en voor het grillen

het bordje met witloof, frietjes en de hartige steak.

Zo zag de steak eruit van de binnenkant
