- Berichten
- 949
Ik zag de fotowedstrijd en dacht 'ik heb geen tijd voor die onzin' en 'eerst maar eens wat beproefde recepten maken', maar gisteren had ik toevallig het Herman den Blijker kookboek in mijn handen, en ik kwam een recept voor hart tegen. Volgens sommige internetbronnen smaakt hart naar een goede biefstuk. Ahem.
Ik vond het in elk geval grappig het eens te proberen. En als het niks is, gaat dat hele herman kookboek met de remia saus de prullenbak in ; )
Gek genoeg zijn er geen bergen recepten voor runderhart. Ik heb dus maar een oudhollands recept voor rosbief gebruikt, met een marinade van kaneel, rozemarijn, mosterd, kruidnagel, nootmuskaat, geraspte schil van een citroen, peper en zout en olie.

De bbq indirect opgestookt en toen het vlees uit de verpakking gehaald.

Tja. Dat was toch even slikken. Maar goed, ik heb alles wat niet op biefstuk leek er maar afgesloopt.

Daarna zag het er een stuk eetbaarder uit. Of misschien ben ik er inmiddels aan gewend.

Had ik al gezegd dat dit vlees bij de meest luxe slager uit de buurt over de toonbank gaat voor 5,95 per kilo?

En nu ligt de boel er warmpjes bij! Afwachten maar h?...
Super fastforward, en dit was het resultaat:
Ik vond het in elk geval grappig het eens te proberen. En als het niks is, gaat dat hele herman kookboek met de remia saus de prullenbak in ; )
Gek genoeg zijn er geen bergen recepten voor runderhart. Ik heb dus maar een oudhollands recept voor rosbief gebruikt, met een marinade van kaneel, rozemarijn, mosterd, kruidnagel, nootmuskaat, geraspte schil van een citroen, peper en zout en olie.

De bbq indirect opgestookt en toen het vlees uit de verpakking gehaald.

Tja. Dat was toch even slikken. Maar goed, ik heb alles wat niet op biefstuk leek er maar afgesloopt.

Daarna zag het er een stuk eetbaarder uit. Of misschien ben ik er inmiddels aan gewend.

Had ik al gezegd dat dit vlees bij de meest luxe slager uit de buurt over de toonbank gaat voor 5,95 per kilo?

En nu ligt de boel er warmpjes bij! Afwachten maar h?...
Super fastforward, en dit was het resultaat:
