T
th0m
Gast
Hoi Allen,
Onderstaande heb ik een tijdje geleden al eens gemaakt, maar smaakte zo goed dat ik het graag wil delen.
Runder Riblab
Voor dit recept heb ik inspiratie opgedaan van diverse koks / recepten. Ik kan dus niet claimen het te hebben bedacht of uitgevonden.
Brine / Marinade:
0.5 Liter Cola
4 tenen knoflook
Ik heb de complete riblap van ongeveer 10cm in 4 stukken gesneden en een dag van te voren in de Cola / knoflook marinade gezet. Mooi om te zien hoe de zuren in de cola het bindweefsel hebben aangetast. Volgende keer gebruik ik gewone Cola ipv Zero. Ik denk dat de suikers voor een mooier effect kunnen zorgen dan de aspertaan.
Op de BBQ
Na dat ik de riblappen droog gedept had, heb ik ze indirect op de Weber gelegd. Regelmatig heb ik wat rookhout toegevoegd, appel in mijn geval. Bij 70 graden (+- 2 uur) heb ik het geheel van de bbq naar een stoofpan overgebracht. Dit zal ik de volgende keer mischien wat eerder doen.
Stoven
1 ui
1 tomaar
1 teen knoflook
2 snee brood besmeerd met mosterd
wat zout
250ml Rode wijn, Los Pinos, mooie donkere op eikenhout gerijpte spaanse wijn.
Ui, tomaat, en knoflook in roomboter aangezet, vlees er op en het geheel afgeblust met de wijn. Het brood met mosterd er bij in en ongeveer 3 uur zachtjes laten prutelen. Bij gebrek aan een BBQ pan, heb ik dit gewoon binnen gedaan.
Eindresultaat
Een enorm mooi, zacht en smaakvol stuk vlees met heerlijke vetrandjes en een dikke saus! De volgende keer snij ik de stukken nog wat dikker om een wat grover geheel te krijgen. PS, de zelgemaakte vlaamse frieten en mayonaise zijn ook zeer goed bevallen.
De foto's (telefoon kwaliteit)
Zoals het stuk van de slager kwam:
Riblappen na het opdelen:
In de Cola Zero marinade:
Na de marinade, je ziet dat het al uit elkaar begint te vallen:
Op de BBQ:
In de pan:
Lekker smoren:
En het eind resultaat:
Onderstaande heb ik een tijdje geleden al eens gemaakt, maar smaakte zo goed dat ik het graag wil delen.
Runder Riblab
Voor dit recept heb ik inspiratie opgedaan van diverse koks / recepten. Ik kan dus niet claimen het te hebben bedacht of uitgevonden.
Brine / Marinade:
0.5 Liter Cola
4 tenen knoflook
Ik heb de complete riblap van ongeveer 10cm in 4 stukken gesneden en een dag van te voren in de Cola / knoflook marinade gezet. Mooi om te zien hoe de zuren in de cola het bindweefsel hebben aangetast. Volgende keer gebruik ik gewone Cola ipv Zero. Ik denk dat de suikers voor een mooier effect kunnen zorgen dan de aspertaan.
Op de BBQ
Na dat ik de riblappen droog gedept had, heb ik ze indirect op de Weber gelegd. Regelmatig heb ik wat rookhout toegevoegd, appel in mijn geval. Bij 70 graden (+- 2 uur) heb ik het geheel van de bbq naar een stoofpan overgebracht. Dit zal ik de volgende keer mischien wat eerder doen.
Stoven
1 ui
1 tomaar
1 teen knoflook
2 snee brood besmeerd met mosterd
wat zout
250ml Rode wijn, Los Pinos, mooie donkere op eikenhout gerijpte spaanse wijn.
Ui, tomaat, en knoflook in roomboter aangezet, vlees er op en het geheel afgeblust met de wijn. Het brood met mosterd er bij in en ongeveer 3 uur zachtjes laten prutelen. Bij gebrek aan een BBQ pan, heb ik dit gewoon binnen gedaan.
Eindresultaat
Een enorm mooi, zacht en smaakvol stuk vlees met heerlijke vetrandjes en een dikke saus! De volgende keer snij ik de stukken nog wat dikker om een wat grover geheel te krijgen. PS, de zelgemaakte vlaamse frieten en mayonaise zijn ook zeer goed bevallen.
De foto's (telefoon kwaliteit)
Zoals het stuk van de slager kwam:

Riblappen na het opdelen:

In de Cola Zero marinade:

Na de marinade, je ziet dat het al uit elkaar begint te vallen:

Op de BBQ:

In de pan:

Lekker smoren:

En het eind resultaat:
