BasBQ
Beef en Steak

Runder achtermuis

 
 
 

Axedeo

Vuurmaker
Berichten
94
Hallo iedereen,

Ik heb een stuk van 1,5kg runder achtermuis in de koelkast liggen om te ontdooien. 
In eerste instantie wil ik hier wat steaks van snijden en even kort op de bbq afgrillen, maar
nu begin ik toch te twijfelen of het misschien niet verstandiger is om het stuk in z'n geheel
soort van low&slow te bereiden. Ik zag ook al voorbij komen dat 't een goed stuk is voor Jerky, maar dat is
me iets te veel werk ;)
Heeft iemand nog een suggestie/tip?
-Steaks snijden van ongeveer een 2-2,5cm dik, wel/niet nachtje marineren?
-In z'n geheel op lage temperatuur garen tot ongeveer 50 graden?

Alvast bedankt

Wouter
 
Heb 'm uiteindelijk low&slow gedaan met een marinade van Sojasaus, worcestershire saus, basterdsuiker, tijm, olie en balsamicoazijn.
Ongeveer een 1,5uur op 120 graden tot een kern van 47 graden, toen heel kort even af fikken boven de kooltjes.
Lekker dunne plakjes snijden, anders is 't best stevig kauwen! Hij was heerlijk!

20151020_141357_zpsng21ozke.jpg

20151020_175752_zpstccvdd27.jpg
 
Mooi gedaan hoor!
 
Ziet er prima uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan