Op verzoek toch mijn verslag van de Spareribs met de rubs van de Action.
Vol goede moed begonnen, ik had nog spareribs van de makro in de vriezer, dus die genomen omdat ik niet wist hoe de rubs gingen smaken.
Het was voor mij de derde keer dat ik ribs maakte met de 321 methode. De vorige 2 keren ging het prima, dus dezelfde werkwijze aangehouden. Ontvliest, (bij een rib ging dat echt moeizaam, dus toen maar het vlies ingesneden), olie er op rubs er op, 40 minuten laten intrekken. Ondertussen rookhout in het water gezet en de snake gelegd. Nadat de briketten heet waren deze toegevoegd. Even op temperatuur laten komen en toen de ribs er op. Moet zeggen de geur van de rubs was heerlijk! Nadat de ribs er op lagen, zakte ineens de temperatuur naar 70 graden.
Wat ik ook probeerde, ik kreeg hem niet omhoog (de temperatuur dan he...lol). Terwijl de eerste twee keer de temperatuur prima tussen 110 en 120 graden bleef. ik had niets anders gedaan als normaal.
Na een kleine 2 uur 'aangekloot' te hebben, kwam ik er achter dat mijn aslade, die over de hele breedte van de BBQ loopt, vol met regenwater zat. Dat moet het geweest zijn! Lade leeggemaakt, nieuwe briketten in de starter en gaan! Helaas....dit keer kwam ik niet biven de 85 graden......
Ik heb mijn snake bekeken a=en alles nagelopen. De briketten die ik gebruikt heb waren "Premium kwaliteit"van de Jumbo! nou mooi niet dus. Snel in de auto gesprongen en naar de Aldi gereden (die was het dichtst bij). Briketten gekocht, in de starter en voila! 110 graden! Zo zie je maar dar Premium kwaliteit niet altijd beter is. Maar goed, nu was mijn hele 321 methode naar de knoppen, ik had geen flauw idee hoever de ribs waren, dus dan maar inpakken en verder op kerntemperatuur. Bij een kerntemperatuur van 90 graden ribs uitgepakt en afgelakt. Al met al smaakten ze goed, maar waren iet mals.... Over de Rubs kan ik zeggen dat ze niet verkeerd zijn, maar wel erg sterk aanwezig. Mijn vrouw vond ze heerlijk, ik wat minder. Ik weet niet of ik ze nog een keer ga gebruiken, en als ik dat doe ga ik ze misschien mengen met wat van mijn eigen rub zodat ze minder sterk aanwezig zijn.
Conclusie, geen briketten van de jumbo meer! Misschien toch eens kijken naar de Ekobraza kokos briketten.
Vol goede moed begonnen, ik had nog spareribs van de makro in de vriezer, dus die genomen omdat ik niet wist hoe de rubs gingen smaken.
Het was voor mij de derde keer dat ik ribs maakte met de 321 methode. De vorige 2 keren ging het prima, dus dezelfde werkwijze aangehouden. Ontvliest, (bij een rib ging dat echt moeizaam, dus toen maar het vlies ingesneden), olie er op rubs er op, 40 minuten laten intrekken. Ondertussen rookhout in het water gezet en de snake gelegd. Nadat de briketten heet waren deze toegevoegd. Even op temperatuur laten komen en toen de ribs er op. Moet zeggen de geur van de rubs was heerlijk! Nadat de ribs er op lagen, zakte ineens de temperatuur naar 70 graden.
Wat ik ook probeerde, ik kreeg hem niet omhoog (de temperatuur dan he...lol). Terwijl de eerste twee keer de temperatuur prima tussen 110 en 120 graden bleef. ik had niets anders gedaan als normaal.
Na een kleine 2 uur 'aangekloot' te hebben, kwam ik er achter dat mijn aslade, die over de hele breedte van de BBQ loopt, vol met regenwater zat. Dat moet het geweest zijn! Lade leeggemaakt, nieuwe briketten in de starter en gaan! Helaas....dit keer kwam ik niet biven de 85 graden......
Ik heb mijn snake bekeken a=en alles nagelopen. De briketten die ik gebruikt heb waren "Premium kwaliteit"van de Jumbo! nou mooi niet dus. Snel in de auto gesprongen en naar de Aldi gereden (die was het dichtst bij). Briketten gekocht, in de starter en voila! 110 graden! Zo zie je maar dar Premium kwaliteit niet altijd beter is. Maar goed, nu was mijn hele 321 methode naar de knoppen, ik had geen flauw idee hoever de ribs waren, dus dan maar inpakken en verder op kerntemperatuur. Bij een kerntemperatuur van 90 graden ribs uitgepakt en afgelakt. Al met al smaakten ze goed, maar waren iet mals.... Over de Rubs kan ik zeggen dat ze niet verkeerd zijn, maar wel erg sterk aanwezig. Mijn vrouw vond ze heerlijk, ik wat minder. Ik weet niet of ik ze nog een keer ga gebruiken, en als ik dat doe ga ik ze misschien mengen met wat van mijn eigen rub zodat ze minder sterk aanwezig zijn.
Conclusie, geen briketten van de jumbo meer! Misschien toch eens kijken naar de Ekobraza kokos briketten.