- Berichten
- 5.624
Chinees 5 kruidenpoeder
8 Steranijs, geroosterd en gemalen 12 gram afwegen om te malen = 1 el. gemalen
1 el. gemalen Szechuan Peper korrels = 9,5 gram afwegen om te malen = 1 el. gemalen
1 el. Gemalen Kaneel, (gemalen afmeten)
1 el. Gemalen Venkelzaad, (gemalen afmeten)
1/2 tl. Gemalen Kruidnagel, (gemalen afmeten)
Tegenwoordig gebruik ik alleen nog maar Szechuan Peper.
Rooster de Peperkorrels en de Steranijs Apart! 1 tot 2 minuten in een droge hete koekenpan
De peper gaat namelijk harder dan de steranijs en kan snel verbranden.
Maal de Peperkorrels en de Steranijs in een vijzel, koffiemolen of keuken machine tot een fijn poeder;
Breek de Kaneel stokjes in kleine stukjes, en maal in een vijzel, koffiemolen of keuken machine tot een fijn poeder;
Maal respectievelijk de Kruidnagel en de Venkel zaadjes tot een fijn poeder;
Meng de vijf kruiden bij elkaar en maal het geheel nogmaals tot een mooi egaal poeder is ontstaan.
Droog, donker, koel en goed afgesloten opbergen. Blijft weken goed, je eigen gemaakte super poeder zwakt daarna af naar "winkel-kwaliteit".
Laatst bewerkt: