Beef en Steak

Rose garden Chicken

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Jet
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 
 

Jet

Gemarineerd
Berichten
1.935
Lang geleden in 1993 woonden wij net samen en had ik nog de echte "Kerst Spirit"
We hebben toen een Kerstdiner gemaakt voor wederzijdse ouders, daar is dit gerecht lichtelijk op gebaseerd.
toentertijd alles van de indoorpit, nu van de BBQ.

Kippendijenrollade gevuld met Ham, Tijm en Zuurkool (origineel was met kalkoen schnitzels)
Aardappelroosjes (gelakt met Eendenvet) Aardappels en Eendenvet is zo'n mooie en smaakvolle combinatie!
De schijfjes aardappel kort geblancheerd in een sterke kippen/groentebouillon om ze flexibel te maken.

Als sausje een Oesterzwammen cognac roomsaus (Oesterzwammen, Knoflook, Ui, Kalfsfond, Cognac, Creme Fra?che)
Uitjes fruiten met Knoflook en steeltjes van de Zwammen. Fond en 3 el. cognac toevoegen en 2/3 laten reduceren Creme Fra?che erbij
en licht binden met Maizena, hij was meteen goed op smaak we hoefden er geen zout of peper aan toe te voegen.

De aardappeltjes 1,5 uur op de BBQ bij 160 gr.C de Kippendijenrolletjes ongeveer 45 min tot een kern van 75 gr.C
Fijngesneden Oesterzwammen in een bakje onder de Kippendijen zodat het bakvocht van de Kip in het bakje met Oesterzwammen kon druipen.

De salade bestond uit rucola, rode biet, appel en geitenkaas, met als topping stukjes walnoot.

Voor diegene die zich afvragen hoe kom je op een kerstmenu uit 1993?
Ik ben de receptenmappen aan het uitzoeken en opnieuw aan het indelen, en kwam dit recept weer tegen wat het eerste en tevens laatste Kerstmenu was wat we voor familie hebben gemaakt.  ;)

DSC_6002_zpsfd844444.jpg


DSC_6003_zpsa2afab04.jpg


DSC_6004_zps6df961b0.jpg


DSC_6008_zps4afe1e40.jpg


DSC_6009_zps492cb007.jpg


DSC_6012_zps9774bbcc.jpg


DSC_6015_zpsb4f90e80.jpg


DSC_6018_zps55dedd4b.jpg


DSC_6024_zpsb07670b8.jpg


DSC_6026_zps9291057a.jpg


DSC_6028_zpscd3c5957.jpg


DSC_6030_zps8761b090.jpg


DSC_6033_zps9723cbd0.jpg


DSC_6037_zps3fc9fd48.jpg


DSC_6038_zpsd17d9c74.jpg


DSC_6041_zps288ea12e.jpg


DSC_6045_zps0eb1e745.jpg


DSC_6051_zps63e2ea83.jpg


DSC_6055_zps53d97f13.jpg
 
Ziet er top uit. En zonder de salade geheel zonder kaas :)
 
Wauw wat mooi!
 
Mooi bordje, schuif maar door!!
 
lekker en mooi gaan samen, een lust voor het oog ;)
hier heb je heel veel werk van gemaakt vooral de aardappelroosjes echt schitterend
 
Dit is gewoon kunst :)
 
Zou je het geheim van die mooie roosje willen verklappen
 
Jw zei:
Zou je het geheim van die mooie roosje willen verklappen

Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden, even blancheren in kokend water of beter in sterke Bouillon (in ons geval kippen/groentebouillon)
afspoelen onder koud water, de schijfjes droogdeppen en dan dakpansgewijs neerleggen (zie foto)

DSC_6018_zps55dedd4b.jpg


Dan oprollen op de foto van links naar rechts het rolletje in een cupcake vorm leggen (wij leggen eerst een strookje alu folie in de bakjes zodat je ze er weer makkelijk uit kan tillen) dan met wat boter of beter Eendenvet lakken.
Daarna  op de BBQ 160 gr.C 1,5 uur.
 
Die aardappeltjes maken het geheel wel heel feestelijk! Lekker bordje hoor.
 
Dit is letterlijk hogeschool-koken. Wat ziet het er prachtig uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan