- Berichten
- 1.935
Lang geleden in 1993 woonden wij net samen en had ik nog de echte "Kerst Spirit"
We hebben toen een Kerstdiner gemaakt voor wederzijdse ouders, daar is dit gerecht lichtelijk op gebaseerd.
toentertijd alles van de indoorpit, nu van de BBQ.
Kippendijenrollade gevuld met Ham, Tijm en Zuurkool (origineel was met kalkoen schnitzels)
Aardappelroosjes (gelakt met Eendenvet) Aardappels en Eendenvet is zo'n mooie en smaakvolle combinatie!
De schijfjes aardappel kort geblancheerd in een sterke kippen/groentebouillon om ze flexibel te maken.
Als sausje een Oesterzwammen cognac roomsaus (Oesterzwammen, Knoflook, Ui, Kalfsfond, Cognac, Creme Fra?che)
Uitjes fruiten met Knoflook en steeltjes van de Zwammen. Fond en 3 el. cognac toevoegen en 2/3 laten reduceren Creme Fra?che erbij
en licht binden met Maizena, hij was meteen goed op smaak we hoefden er geen zout of peper aan toe te voegen.
De aardappeltjes 1,5 uur op de BBQ bij 160 gr.C de Kippendijenrolletjes ongeveer 45 min tot een kern van 75 gr.C
Fijngesneden Oesterzwammen in een bakje onder de Kippendijen zodat het bakvocht van de Kip in het bakje met Oesterzwammen kon druipen.
De salade bestond uit rucola, rode biet, appel en geitenkaas, met als topping stukjes walnoot.
Voor diegene die zich afvragen hoe kom je op een kerstmenu uit 1993?
Ik ben de receptenmappen aan het uitzoeken en opnieuw aan het indelen, en kwam dit recept weer tegen wat het eerste en tevens laatste Kerstmenu was wat we voor familie hebben gemaakt.
We hebben toen een Kerstdiner gemaakt voor wederzijdse ouders, daar is dit gerecht lichtelijk op gebaseerd.
toentertijd alles van de indoorpit, nu van de BBQ.
Kippendijenrollade gevuld met Ham, Tijm en Zuurkool (origineel was met kalkoen schnitzels)
Aardappelroosjes (gelakt met Eendenvet) Aardappels en Eendenvet is zo'n mooie en smaakvolle combinatie!
De schijfjes aardappel kort geblancheerd in een sterke kippen/groentebouillon om ze flexibel te maken.
Als sausje een Oesterzwammen cognac roomsaus (Oesterzwammen, Knoflook, Ui, Kalfsfond, Cognac, Creme Fra?che)
Uitjes fruiten met Knoflook en steeltjes van de Zwammen. Fond en 3 el. cognac toevoegen en 2/3 laten reduceren Creme Fra?che erbij
en licht binden met Maizena, hij was meteen goed op smaak we hoefden er geen zout of peper aan toe te voegen.
De aardappeltjes 1,5 uur op de BBQ bij 160 gr.C de Kippendijenrolletjes ongeveer 45 min tot een kern van 75 gr.C
Fijngesneden Oesterzwammen in een bakje onder de Kippendijen zodat het bakvocht van de Kip in het bakje met Oesterzwammen kon druipen.
De salade bestond uit rucola, rode biet, appel en geitenkaas, met als topping stukjes walnoot.
Voor diegene die zich afvragen hoe kom je op een kerstmenu uit 1993?
Ik ben de receptenmappen aan het uitzoeken en opnieuw aan het indelen, en kwam dit recept weer tegen wat het eerste en tevens laatste Kerstmenu was wat we voor familie hebben gemaakt.



















