Mogelijk kun je voor je stuk rosbief een combi maken van de normale braadpan en de BBQ.
Eerst rondom aanbraden in de pan en dan verder op de BBQ met indirecte hitte en bij 130C garen tot kerntemp. 51C (als je rose wilt)
En er dan ook een mooie rode wijnsaus bijmaken.
Ingredienten:
- 1 rosbief van ca 600gr
- 25 gr boter
- 1/2 pak gerookte spekblokjes (a 200gr)
- 5 sjalotjes, in kwarten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1,5 dl rode wijn
- 1/2 pot runderfond (a 350ml)
- 1/2 bake verse tijm (a 20gr)
- vers gemalen zwarte peper en zeezout
Combi bereiding zou als volgt kunnen zijn:
1. dep de rosbief goed droog met keukenpapier en bestrooi vlees rondom met peper en zout. (1 uur van te voren uit koelkast halen)
2. verhit de boter en een beetje olijfolie in braadpan en braad de rosbief daarin mooi bruin aan, eerst 2 minuten per zijde en dan nog eens 3 minuten per zijde.
3. haal de rosbief uit de pan en leg deze in een braadslee op de BBQ bij indirecte hitte van ca 130C (moet lukken met een OTP57 als je genoeg knijpt).
4. met het braadvocht uit de pan ga je inmiddels verder om de rode wijn saus te maken
5. voeg de spekblokjes en sjalotten toe aan het braadvocht en bak ze 3 minuten
6. Doe de tomatenpuree en suiker erbij en bak deze ca. 1 minuut al roerend mee.
7. giet de wijn en de fond in de pan en klop goed met een garde zodat er een egale saus ontstaat. Breng de saus aan de kook en voeg de takjes tijm toe, houdt
een paar takjes apart om mee te garneren.
8. zodra de kern temp van de rosbief de gewenste garing heeft bereikt (bijv 51C) kan de rosbief van de BBQ worden gehaald.
9. wikkel de rosbief in aluminium folie en laat 10-15 minuten rusten zodat je bij het aansnijden geen vocht gaat verliezen.
10. laat de saus nog een beetje inkoken en schep deze in een grote diepe schaal.
11. Snijd het vlees in plakken en leg deze dakpansgewijs op de schaal en garneer met de achtergehouden tijmtakjes.
12. En dan.....serveren en smullen!
Dus, als dit je wat lijkt, hup nog even naar de winkel om wat ingredienten te kopen
