BasBQ
Beef en Steak

Rosbief van de BBQ

 
 

El Mariachi

Kooltjesharker
Berichten
145
Weer eens iets anders low&slow dan de spareribs en PP..
Bij de Sligro was er een mooi stukje rundermuis in de aanbieding die ik niet kon laten liggen, een mooi stukje van ruim een kg voor 12 eu.
Het stukje voorzien van wat olijfolie en een mooie mix van verse kruiden.
1 rode peper, 2 tenen knoflook, 4 takken rozemarijn, 4 takken tijm en wat versgemalen zwarte peper.
Dit zo'n drie uur afgedekt in de koelkast gezet.
De BGE aangefikt, indirect op ca. 110 graden.
Nu stond er nog een restje rode wijn van de jaarwisseling dus dit maar in de lekbak gezet. We doen aan dry-Januari hier in huis namelijk.
De.kerntemperatuur tikte na ca. een uur de 42 graden aan.
Muis even van de grill, afgedekt en de BGE opgestookt naar 210 graden direct.
Alle kanten van dit mooie stukje vlees nog even dichtgeschroeid, 10 minuten laten rusten, aansnijden en smullen maar!
Echt top dit, zeker voor dit prijsje.
Er staat nu wel een snijmachine op de wensenlijst😁

20210103_191633.jpg


20210103_190955.jpg


20210103_190947.jpg


20210103_173335.jpg


20210103_172844.jpg


20210103_122019.jpg


20210103_121627.jpg


20210103_121454.jpg


20210103_120118.jpg
 
Mooi gekleurd, zal gesmaakt hebben
Hopelijk was de wijn te proeven om de rest van de maand “goed” te maken 😉
 
Mooi gekleurd, zal gesmaakt hebben
Hopelijk was de wijn te proeven om de rest van de maand “goed” te maken 😉
Smaakte zeker heel goed, dit ga ik vaker maken. Wijn proef je niks van volgens mij, het rook wel lekker. Daar moet ik t voorlopig mee doen vrees ik😫
 
dit is een hele mooie zeg.
ziet er goed uit, mooie bereiding ook
Dank voor het delen want dit gaat op de todo lijst.
 
Dat ziet er een fijne rosbief uit. Is hier al weer een tijdje geleden dat er een op de Q heeft gelegen.
Zo te zien hebben jullie goed gegeten
 
Super, heb net zelf ook gemaakt. Rozemarijn met tijm werkt perfect.
 
Terug
Bovenaan Onderaan