- Berichten
- 145
Weer eens iets anders low&slow dan de spareribs en PP..
Bij de Sligro was er een mooi stukje rundermuis in de aanbieding die ik niet kon laten liggen, een mooi stukje van ruim een kg voor 12 eu.
Het stukje voorzien van wat olijfolie en een mooie mix van verse kruiden.
1 rode peper, 2 tenen knoflook, 4 takken rozemarijn, 4 takken tijm en wat versgemalen zwarte peper.
Dit zo'n drie uur afgedekt in de koelkast gezet.
De BGE aangefikt, indirect op ca. 110 graden.
Nu stond er nog een restje rode wijn van de jaarwisseling dus dit maar in de lekbak gezet. We doen aan dry-Januari hier in huis namelijk.
De.kerntemperatuur tikte na ca. een uur de 42 graden aan.
Muis even van de grill, afgedekt en de BGE opgestookt naar 210 graden direct.
Alle kanten van dit mooie stukje vlees nog even dichtgeschroeid, 10 minuten laten rusten, aansnijden en smullen maar!
Echt top dit, zeker voor dit prijsje.
Er staat nu wel een snijmachine op de wensenlijst
Bij de Sligro was er een mooi stukje rundermuis in de aanbieding die ik niet kon laten liggen, een mooi stukje van ruim een kg voor 12 eu.
Het stukje voorzien van wat olijfolie en een mooie mix van verse kruiden.
1 rode peper, 2 tenen knoflook, 4 takken rozemarijn, 4 takken tijm en wat versgemalen zwarte peper.
Dit zo'n drie uur afgedekt in de koelkast gezet.
De BGE aangefikt, indirect op ca. 110 graden.
Nu stond er nog een restje rode wijn van de jaarwisseling dus dit maar in de lekbak gezet. We doen aan dry-Januari hier in huis namelijk.
De.kerntemperatuur tikte na ca. een uur de 42 graden aan.
Muis even van de grill, afgedekt en de BGE opgestookt naar 210 graden direct.
Alle kanten van dit mooie stukje vlees nog even dichtgeschroeid, 10 minuten laten rusten, aansnijden en smullen maar!
Echt top dit, zeker voor dit prijsje.
Er staat nu wel een snijmachine op de wensenlijst