- Berichten
- 49
Vandaag op de eerste mooie lentedag van 2015 kon de BBQ natuurlijk niet uit blijven! Een aantal weken geleden heb ik bij een brasserie bij ons in het dorp een erg mooi stukje entrecote van de grill gegeten, sindsdien kriebelt het al om een lekker stukje rund te bereiden!
Vandaag dus bij de slager een stukje rosbief gehaald, een courgette van de supermarkt gescoord en de aardappelen uit de kelder getrokken... Aardappels even schoon gewassen en met rozemarijn en tijm (lang leve een winterharde kruidentuin), olijfolie en grof zeezout in een schaal gedaan, de rosbief en de courgette laat ik liever zo eenvoudig mogelijk... Meer dan peper en zout hebben die niet nodig!
Als nagerecht wilde Inge eens iets nieuws proberen (lees: proeven), bij een oude aflevering van Rob's grote tuinverbouwing had ze Jeremy Vermolen banaan in filodeeg zien maken... Nu ben ik niet zo van de zoete nagerechten, maar fruit van de BBQ vind ik dan weer wel erg lekker! Helaas had ik het recept van Jeremy niet, maar met wat fantasie kom je een heel eind
Ik heb 2 lagen filodeeg over elkaar gelegd voor wat meer stevigheid, daarin heb ik een gehalveerde banaan gelegd, waar ik 2 theelepels honing overheen heb laten lopen. Vervolgens wat sinaasappelrasp erover om het geheel wat frisser te maken. Dichtvouwen, beboteren en vervolgens een half uurtje bij 170 graden indirect! Enig verbeterpuntje is dat ik de volgende keer geen envelopjes meer vouw maar rolletjes maak, nu had ik best veel "leeg" deeg op mijn bord...
Voor de chocoladesaus heb ik 200ml room, 175 gram pure smeltchocolade, een scheut amaretto en een drupje sinaasappelsap gebruikt... Met die laatste 2 toevoegingen wordt de saus net wat spannender en exotischer dan een "gewone" chocoladesaus...
Het resultaat was fantastisch, zowel de rosbief met toebehoren als de banaan smaakten naar meer.... veel meer!!! Gelukkig hebben we de foto's nog...
Bedankt voor het kijken!
Vandaag dus bij de slager een stukje rosbief gehaald, een courgette van de supermarkt gescoord en de aardappelen uit de kelder getrokken... Aardappels even schoon gewassen en met rozemarijn en tijm (lang leve een winterharde kruidentuin), olijfolie en grof zeezout in een schaal gedaan, de rosbief en de courgette laat ik liever zo eenvoudig mogelijk... Meer dan peper en zout hebben die niet nodig!
Als nagerecht wilde Inge eens iets nieuws proberen (lees: proeven), bij een oude aflevering van Rob's grote tuinverbouwing had ze Jeremy Vermolen banaan in filodeeg zien maken... Nu ben ik niet zo van de zoete nagerechten, maar fruit van de BBQ vind ik dan weer wel erg lekker! Helaas had ik het recept van Jeremy niet, maar met wat fantasie kom je een heel eind

Ik heb 2 lagen filodeeg over elkaar gelegd voor wat meer stevigheid, daarin heb ik een gehalveerde banaan gelegd, waar ik 2 theelepels honing overheen heb laten lopen. Vervolgens wat sinaasappelrasp erover om het geheel wat frisser te maken. Dichtvouwen, beboteren en vervolgens een half uurtje bij 170 graden indirect! Enig verbeterpuntje is dat ik de volgende keer geen envelopjes meer vouw maar rolletjes maak, nu had ik best veel "leeg" deeg op mijn bord...
Voor de chocoladesaus heb ik 200ml room, 175 gram pure smeltchocolade, een scheut amaretto en een drupje sinaasappelsap gebruikt... Met die laatste 2 toevoegingen wordt de saus net wat spannender en exotischer dan een "gewone" chocoladesaus...
Het resultaat was fantastisch, zowel de rosbief met toebehoren als de banaan smaakten naar meer.... veel meer!!! Gelukkig hebben we de foto's nog...













Bedankt voor het kijken!