De tijd is weer gekomen om te beginnen aan de winterse kost.
Andijvie stamppot, boerenkool en misschien binnenkort zelfs snert!
Dus wat heb je dan op voorraad nodig.
Je raad het al, ROOKWORST.
Vandaag als eerst even naar de slager geweest en er stond op het boodschappenlijstje.
1150gr varkensnek
650 gr rugspek
200gr hamlap
Overige ingrediënten:
200gr ijswater (voor farce met de hamlap)
45gr colorozo
5gr foelie
5gr zwarte of witte peper
2gr nootmuskaat
7 mooie rookworsten nu eerst even te drogen gelegd in de koelkast voor 24 uur en morgen lekker in de pecan-kersen-appel rook voor 3 uurtjes op 80 graden.
De sessie en het resultaat volgt nog.
Het resultaat na 3 uurtjes roken.
Volgende keer ietsjes langer laten drogen zodat ze iets donkerder kleuren.
De rook zit er goed in
Andijvie stamppot, boerenkool en misschien binnenkort zelfs snert!
Dus wat heb je dan op voorraad nodig.
Je raad het al, ROOKWORST.
Vandaag als eerst even naar de slager geweest en er stond op het boodschappenlijstje.
1150gr varkensnek
650 gr rugspek
200gr hamlap
Overige ingrediënten:
200gr ijswater (voor farce met de hamlap)
45gr colorozo
5gr foelie
5gr zwarte of witte peper
2gr nootmuskaat



7 mooie rookworsten nu eerst even te drogen gelegd in de koelkast voor 24 uur en morgen lekker in de pecan-kersen-appel rook voor 3 uurtjes op 80 graden.
De sessie en het resultaat volgt nog.



Het resultaat na 3 uurtjes roken.
Volgende keer ietsjes langer laten drogen zodat ze iets donkerder kleuren.
De rook zit er goed in

Laatst bewerkt: