BasBQ
Beef en Steak

Rookworst

 

sjdehaan

Vuurmaker
Berichten
75
Afgelopen zomer tijdens onze vakantie in denemarken een Porkert 5 op de kop kunnen tikken. En na de worstworkshop georganiseerd door Looney in Gorredijk werd het nu wel eens tijd om zelf een worst te maken. Het is de rookworst farce volgens het recept van Nosmo geworden.

Nadat ik de laatste onderdelen binnen had gekregen van vuur en rook ben ik afgelopen zaterdag begonnen met het maken van de worsten.
dcc3a1c60d1d2acb4866f7affaaca656.jpg
4872b7a11f70440d1fd49c7764ff10df.jpg
a599f86650c74aebf7c9c329360e7660.png

Na een dagje drogen in de koelkast konden ze de wsm in.
a046d22e5f07cd5d66493abd23af77c4.jpg
cb9d928e7ebdacb59b196b2a56b949d1.jpg
2e4172f45627f23d068f22f19d7be89c.jpg
a6c4c07f816f1ad3ac33b30ac8919ad5.jpg

En na 3 uren op 80graden op beukenhout was dit het resultaat.
d291dc3a87162f8d9de6ef2f755011b6.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zo, die zien er lekker uit.
Hoe smaakten ze?
 
Mooi project. Lijkt me super gaaf zelf rookworsten maken.

Eetze straks :)
 
dat zijn mooie worsten geworden
 
Prachtige reportage hoor.  B-)
En dito rookworsten.
Die zullen ongetwijfeld heerlijk smaken.

Mac
 
Keurige worsten, zien er ook smakelijk uit.
Even een vraagje.
Welk apparaat heb je gebruikt om de darmen te vullen?  :-?
 
Voor het vullen van de darmen heb ik gewoon mijn Porkert gebruikt icm Porkert worsten vul set. http://www.vuurenrook.nl/webwinkel/gehaktmolens--and--onderdelen/p-1/7000239--porkert.html


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
als mijn worsten koud worden wordt  het velletje heeeel erg taai hebben jullie dat ook ? of doe ik iets verkeerd ?
 
Terug
Bovenaan Onderaan