- Berichten
- 229
Vandaag was het tijd voor de maiden run van onze bakstenen offset smoker (BOSS
).
Afgelopen week ca 8 kilo spek in de pekel gezet. Het was een mix van colorozo zout, normaal zout, witte peper, ketjap , chilivlokken en knoflook.
Gister een dag met een maatje een lading worsten gedraaid naar het recept van Nosmo.
Dan was het eindelijk zo ver, fik d'r in !
Bedje van Alu folie en en waterpan op de grond en de roosters erin.
Goed opstoken, gebruiken appelhout.
Buik spek erin.
Worsten in het achterste stuk, de temperatuur was daar zo'n 40 graden lager, perfect.
Thermometers doen het goed
Na dikke 4,5 uur, lekkere berg vlees en een goede wintervoorraad verder.
Al met al een geslaagde eerste run , dik tevreden.

Afgelopen week ca 8 kilo spek in de pekel gezet. Het was een mix van colorozo zout, normaal zout, witte peper, ketjap , chilivlokken en knoflook.
Gister een dag met een maatje een lading worsten gedraaid naar het recept van Nosmo.
Dan was het eindelijk zo ver, fik d'r in !

Bedje van Alu folie en en waterpan op de grond en de roosters erin.

Goed opstoken, gebruiken appelhout.

Buik spek erin.

Worsten in het achterste stuk, de temperatuur was daar zo'n 40 graden lager, perfect.

Thermometers doen het goed


Na dikke 4,5 uur, lekkere berg vlees en een goede wintervoorraad verder.
Al met al een geslaagde eerste run , dik tevreden.