ik heb een poosje terug zalm op een plankje klaar gemaakt op mijn gasbbq :blush:
nu heb ik het plankje een uur in het water gelegd.
De temperatuur van de q was ongeveer 180graden.
De verdeelplaat (of hoe noem je het metalen plaatwerk dat boven de brander zit) zat er nog op.
Het plankje lag boven de gasser die aan stond.
De zalm was aan het eind van de rit gaar en was heerlijk!
Maar.........
Het hele plankje was nog helemaal heel(beetje krom) maar geen zwart verbrand plekje te bekennen.......
Dus het plankje heeft amper rook/smaak afgegeven.
Hoe warm moet ik de q stoken voordat het plankje vlam vat/ wat doe ik fout???? Moet ik dan toch die verdeelplaat eraf halen???
nu heb ik het plankje een uur in het water gelegd.
De temperatuur van de q was ongeveer 180graden.
De verdeelplaat (of hoe noem je het metalen plaatwerk dat boven de brander zit) zat er nog op.
Het plankje lag boven de gasser die aan stond.
De zalm was aan het eind van de rit gaar en was heerlijk!
Maar.........
Het hele plankje was nog helemaal heel(beetje krom) maar geen zwart verbrand plekje te bekennen.......
Dus het plankje heeft amper rook/smaak afgegeven.
Hoe warm moet ik de q stoken voordat het plankje vlam vat/ wat doe ik fout???? Moet ik dan toch die verdeelplaat eraf halen???