Werner L&S
Kooltjesharker
- Berichten
- 147
Hoi
Ik heb een aantal stammen/dikke takken liggen van eiken, berk, appel en kers. Vroeger legde ik een stammetje op mijn smoker maar nu gebruik ik een kamado. Kun je daar ook stammetjes voor gebruiken omdat daaruit geen valse lucht ontsnapt of is het beter om er blokjes van te maken? Van 6x4 cm bijvoorbeeld. En dan met of zonder schors?
Morgen wil ik tootsie pork steak maken met eiken. Weet iemand hoe groot die blokken moeten zijn? Bij een recept staat 4 blokken maar niks over de lengte.
Ik ben benieuwd naar jullie reactie.
Ik heb een aantal stammen/dikke takken liggen van eiken, berk, appel en kers. Vroeger legde ik een stammetje op mijn smoker maar nu gebruik ik een kamado. Kun je daar ook stammetjes voor gebruiken omdat daaruit geen valse lucht ontsnapt of is het beter om er blokjes van te maken? Van 6x4 cm bijvoorbeeld. En dan met of zonder schors?
Morgen wil ik tootsie pork steak maken met eiken. Weet iemand hoe groot die blokken moeten zijn? Bij een recept staat 4 blokken maar niks over de lengte.
Ik ben benieuwd naar jullie reactie.