Geacht BBQ genootschap,
Sinds kort ben ik in het bezit van een Weber OTP 57 en heb direct het Easterwood recept voor spare ribs van dit forum geprobeerd. Op zich waren de ribbetjes goed. Volgende keer wil ik het langzamer proberen. Wellicht 3-2-1 methode. Mijn vraag gaat echter over het rookhout. Ik had een zakje Hickory rookhout van Weber gekocht (snippers dus) en hiervan zoals in het recept staat 2 handjes vol 3 uur laten wellen in water. Tot mijn verbazing was het rookhout al na 20 minuten tot een half uur uitgerookt terwijl ik dacht dat dit gedurende 90 minuten aan zou blijven houden. Is het de bedoeling om steeds rookhout te blijven toevoegen (ondanks dat je dan steeds de deksel op moet tillen?) Of zijn grotere blokken rookhout i.p.v. snippers hiervoor beter geschikt?
Easterwoord recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/easterwood-spare-ribs-10/
Sinds kort ben ik in het bezit van een Weber OTP 57 en heb direct het Easterwood recept voor spare ribs van dit forum geprobeerd. Op zich waren de ribbetjes goed. Volgende keer wil ik het langzamer proberen. Wellicht 3-2-1 methode. Mijn vraag gaat echter over het rookhout. Ik had een zakje Hickory rookhout van Weber gekocht (snippers dus) en hiervan zoals in het recept staat 2 handjes vol 3 uur laten wellen in water. Tot mijn verbazing was het rookhout al na 20 minuten tot een half uur uitgerookt terwijl ik dacht dat dit gedurende 90 minuten aan zou blijven houden. Is het de bedoeling om steeds rookhout te blijven toevoegen (ondanks dat je dan steeds de deksel op moet tillen?) Of zijn grotere blokken rookhout i.p.v. snippers hiervoor beter geschikt?
Easterwoord recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/easterwood-spare-ribs-10/