BasBQ
Beef en Steak

Roken rollade

Raynbow6

Kooltjesharker
Berichten
168
Hoi,hoi,

Hoe lang moet ik uittrekken voor het roken van een varkensrollade van ruim 1 kg?
Ben van plan dit met Ecobrasa te doen op de WSM.
Hoeveel gebruik ik hiervan? Volle fire starter? Wat is ongeveer de interval voor het toevoegen van briketjes?
Alle info die kan bijdragen tot wat ik kan verwachten is meegenomen.

Bedankt!

Raymond
 
Ik gebruik op mijn wsm de minion methode, ziet hier:
http://www.bbq-nl.com/2007/07/wsm-minion-aansteek-methode.html

Misschien voor een kleine cook niet de meest effici?nte manier, maar het werkt en bijvullen is niet nodig. Zodra je klaar bent alle vents dicht en je hebt nog genoeg over voor een volgende keer.

De rollade heeft op 110 graden wel een uurtje of drie, vier nodig denk ik.
 
Met kerst heb ik ook een varkensrollade gedaan en die duurde bijna vier uur.
Maar volgens mij was die lichter dan een kilo.
 
Toevallig heb ik vandaag een varkens (nek) rollade van 1,5 kg op de UDS bereid. Om uur of 9 vanochtend erop gelegd en vanmiddag om 5 uur had ie de 70?c bereikt. En ja, ook DE zone meegemaakt.  Zakte van 63 naar 57?c! Een mooie volle kolenmand met ong. 40 koude briketten en een startertje met ong. 20/25 gloeiende erop en urenlang gaar plezier! Helaas niet voor mezelf.. Het plezier wel!
 
Met 4 uur op 110 kom je er wel :)

Gooi zelf een BGE vol met kolen en dan hoef ik niet bij te vullen, maar hoe dat met ecobrasa op de WSM gaat werken...
 
Terug
Bovenaan Onderaan