BasBQ
Beef en Steak

Ribs van Jamie Purviance/Weber's Classics

rversteeg

Tondelzoeker
Berichten
2
In mijn vriezer lagen nog 2 heerlijke schone spare ribs te wachten om bereidt te worden. Omdat dit mijn eerste bbq seizoen is gebruik ik voor mijn meeste recepten het kookboek Weber's Classics waarin alles duidelijk staat uitgelegd. De ribs zijn op basis van een marinade en een bereidingstijd van +/- 2,5 ? 3 uur.

Allereerst de ribben ontdooit en ontdaan van het vlies. Vond ze beste knallers:

IMG_0555_zps1rxk1gvj.jpg


IMG_0557_zpszzqzogug.jpg


Porties gemaakt, anders passen ze niet op mijn 47 cm Weber:

IMG_0559_zpsdb8mjznu.jpg


En gemarineerd een nacht laten staan in de koelkast:

IMG_0560_zpshy7xh1qp.jpg


Vanochtend was de ketjap-honing marinade goed ingetrokken:

IMG_0566_zpsjy5syeft.jpg


De opstelling van vanmiddag:

IMG_0568_zpslztfreqo.jpg


En de minion methode met de Weber kussentjes:

IMG_0572_zpstawrzin2.jpg


Rest van de marinade inkoken en de ribben inpakken in folie:

IMG_0573_zps1fdt0gly.jpg


IMG_0574_zps2kqfuiws.jpg


Temperatuur afstellen:

IMG_0576_zpszpd5zvnj.jpg


Na een uur en een kwartier uit de folie. Even een kwartier op de vleeszijde en daarna weer terugdraaien. Tussentijds insmeren met de marinade:

IMG_0581_zpslrtnbcdf.jpg


En na 2,5 uur op 175 graden in de dome:

IMG_0587_zps5qlew6sh.jpg


IMG_0588_zpsxcx0euov.jpg


Al met al een geslaagde sessie. De ribs vielen van het bot, super mals en een lekkere zoete smaak wat mijn voorkeur heeft. Over de kolen ben ik niet ontevreden maar ook niet volledig tevreden. De briketten van Weber in de vorm van kussentjes stinken bij het aansteken, geven best wat as en zijn erg groot, maar daarentegen wel heel erg stabiel in de temperatuur. Aankomende donderdag ga ik pulled pork proberen, daar heb ik al een doos Ecobrasa voor staan, wil geen risico lopen dat het vuurtje verstikt.
 
Fraai hoor. Zo'n ultra lixe Q-opstelling wil ook wel.
Vanuit m'n ligbed in dezon de Q in de gaten houden.  ;)
 
Goed bezig! Hier gaan de ribbels er straks ook op ;)
 
Ribbels zijn altijd lekker! Zien er goed uit
 
Begrijp ik nu goed dat je met dit recept meteen begint met het in folie inpakken van je ribben? Dan lijkt het mij dat je nauwelijks rooksmaak mee krijgt toch?
 
Terug
Bovenaan Onderaan