In mijn vriezer lagen nog 2 heerlijke schone spare ribs te wachten om bereidt te worden. Omdat dit mijn eerste bbq seizoen is gebruik ik voor mijn meeste recepten het kookboek Weber's Classics waarin alles duidelijk staat uitgelegd. De ribs zijn op basis van een marinade en een bereidingstijd van +/- 2,5 ? 3 uur.
Allereerst de ribben ontdooit en ontdaan van het vlies. Vond ze beste knallers:
Porties gemaakt, anders passen ze niet op mijn 47 cm Weber:
En gemarineerd een nacht laten staan in de koelkast:
Vanochtend was de ketjap-honing marinade goed ingetrokken:
De opstelling van vanmiddag:
En de minion methode met de Weber kussentjes:
Rest van de marinade inkoken en de ribben inpakken in folie:
Temperatuur afstellen:
Na een uur en een kwartier uit de folie. Even een kwartier op de vleeszijde en daarna weer terugdraaien. Tussentijds insmeren met de marinade:
En na 2,5 uur op 175 graden in de dome:
Al met al een geslaagde sessie. De ribs vielen van het bot, super mals en een lekkere zoete smaak wat mijn voorkeur heeft. Over de kolen ben ik niet ontevreden maar ook niet volledig tevreden. De briketten van Weber in de vorm van kussentjes stinken bij het aansteken, geven best wat as en zijn erg groot, maar daarentegen wel heel erg stabiel in de temperatuur. Aankomende donderdag ga ik pulled pork proberen, daar heb ik al een doos Ecobrasa voor staan, wil geen risico lopen dat het vuurtje verstikt.
Allereerst de ribben ontdooit en ontdaan van het vlies. Vond ze beste knallers:


Porties gemaakt, anders passen ze niet op mijn 47 cm Weber:

En gemarineerd een nacht laten staan in de koelkast:

Vanochtend was de ketjap-honing marinade goed ingetrokken:

De opstelling van vanmiddag:

En de minion methode met de Weber kussentjes:

Rest van de marinade inkoken en de ribben inpakken in folie:


Temperatuur afstellen:

Na een uur en een kwartier uit de folie. Even een kwartier op de vleeszijde en daarna weer terugdraaien. Tussentijds insmeren met de marinade:

En na 2,5 uur op 175 graden in de dome:


Al met al een geslaagde sessie. De ribs vielen van het bot, super mals en een lekkere zoete smaak wat mijn voorkeur heeft. Over de kolen ben ik niet ontevreden maar ook niet volledig tevreden. De briketten van Weber in de vorm van kussentjes stinken bij het aansteken, geven best wat as en zijn erg groot, maar daarentegen wel heel erg stabiel in de temperatuur. Aankomende donderdag ga ik pulled pork proberen, daar heb ik al een doos Ecobrasa voor staan, wil geen risico lopen dat het vuurtje verstikt.