Beef en Steak

Ribs en flatiron steak.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vandaag hadden we voor het eerst in lange tijd weer eens vrienden op bezoek.

Dus de Q aan en een lekkere avond van maken.

Vanmiddag om 1500 uur begonnen met de ribs.

770a2e547cce3900f0c703592e1fd8bb.jpg

03afeb1dd488b305162906e59e587add.jpg

8a0b74247266bff6c7a4e5ef8d1c8e1f.jpg


Mooi in de rub gezet en toen de Q aan gestoken.

d85ff64fae6dc219e7ceab3b287aafdf.jpg

507251f1933cd46615dc48f5ce585212.jpg


Beetje rook hout er op gedaan. Een combinatie van kersen en appel.

Toen het vlees er op en 3 uurtjes geduld.

0d4a127011b274043ff3d7e21dc924c2.jpg

29701903a055262005be4ab8b2c14b5b.jpg


Stukken een beetje over elkaar heen gelegd want anders paste het niet goed. Dus eerste op de lijst is een rekje voor ribs.

Na 2.5 uur waar in de temp af en toe in eens heel erg omhoog schoot. 140 graden. Zagen de ribs er naar mijn mening al erg donker uit dus er af en inpakken.

49fda9d230e4e80ba067255242273b4a.jpg

5a61c23dddd7fcba5afc50a5873a8a48.jpg


Ingepakt heb ik ze 5 kwartier laten liggen op 120 graden.

Toen er af en ingepakt laten staan in de keuken. Bezoek kwam om 200 uur en ik wilde de ribs om 2100 uur serveren. Dus heb ik ze om 2000 uur er weer op gedaan uit de folie en na 30 minuten ingesmeerd met saus. Blues hog met een beetje appel azijn.
6fd8c9bf467c1129315b5c47fd52264a.jpg


Na een uurtje waren ze klaar.

87649444c1ed8fadea9bb427f3c8f684.jpg

Ondanks dat de kleur erg donker was was de smaak prima. Ik denk dat ik de volgende keer ook iets meer geld uit geef aan betere ribs. Deze waren erg dun en ik denk ook dat ze daar door te snel gegaan zijn.

Toen nog een steak gegrild en met wat chimmichuri opgegeten.

af47c3ccaff5944afabb059db67ef25a.jpg

e99140be1733b13e0bffeaf3492959f1.jpg


Meer foto’s had ik deze keer niet.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Vrienden zouden wel gevonden hebben dat het veel te lang geduurd heeft voor ze langs konden komen
 
Die zijn met een tevreden gevoel naar huis gegaan.
 
Die flat iron steak heb ik ook nog liggen voor dit weekend. Ziet er lekker uit!

Groeten van Robert
 
Dan heb jij nog een goed vooruitzicht.
Laat hem smaken
 
Terug
Bovenaan Onderaan