Vandaag mijn vuurdoop 3-2-1 methode ribs.
Ze staan er nog op dus zal berichtje aanpassen.
Minion methode, ongeveer 20 en restje van gister koud en 10 heet er op. Met in totaal 2 blokjes hickory en 2 blokjes appel er tussen.
De ribs er op en probe (fantast) in aardappel om idee van temperatuur te hebben.
Temperatuur schoot in eens naar 150, heb ik deksel er af gehaald en wat brikettten er af gehaald. Schuiven bijna helemaal dicht en nu temp al een uur lang 113-120graden.
Net even gegluurd en rookhout lijkt niet meer te roken... Dus maar even wat geschoven met de briketten.
Enfin, mooi leermomentje dit. Volgende keer start ik denk ik met 8 hete briketten.
En denk dat ik de briketten los doe ipv in houder. Dan kan ik hout makkelijker verspreiden.
Nou... Vervolg.
Temp redelijk onder controle, echter op een moment zakte die richting graden en kwam op max 95 als alles openzette, bleken in 1 een brikettenhouder de hete de rest niet hebben aangestoken... Dus maar even aanmaakblokje ertussen (zo'n bruine) en met deksel open (ribs in alufolie erop) even heet laten worden. Dat werkte gelukkig. Heb anderhalf uur in folie er opgelegd
Daarna even insmeren met Noskos bbq saus, van zijn bbq team. Nog uurtje op de q, temp bleef lekker rond 110 hangen
Was errug lekker. Heerlijk zacht, viel net niet spontaan van de botten af.
Jummie!
Dank voor het kijken, was mooie leerzame ervaring.
Is.het gewoon pech dat mijn briketten niet aangestoken werden door de hete? Volgende keer minion methode zonder brikettenhouders doen misschien?
Ze staan er nog op dus zal berichtje aanpassen.
Minion methode, ongeveer 20 en restje van gister koud en 10 heet er op. Met in totaal 2 blokjes hickory en 2 blokjes appel er tussen.

De ribs er op en probe (fantast) in aardappel om idee van temperatuur te hebben.


Temperatuur schoot in eens naar 150, heb ik deksel er af gehaald en wat brikettten er af gehaald. Schuiven bijna helemaal dicht en nu temp al een uur lang 113-120graden.
Net even gegluurd en rookhout lijkt niet meer te roken... Dus maar even wat geschoven met de briketten.
Enfin, mooi leermomentje dit. Volgende keer start ik denk ik met 8 hete briketten.
En denk dat ik de briketten los doe ipv in houder. Dan kan ik hout makkelijker verspreiden.
Nou... Vervolg.
Temp redelijk onder controle, echter op een moment zakte die richting graden en kwam op max 95 als alles openzette, bleken in 1 een brikettenhouder de hete de rest niet hebben aangestoken... Dus maar even aanmaakblokje ertussen (zo'n bruine) en met deksel open (ribs in alufolie erop) even heet laten worden. Dat werkte gelukkig. Heb anderhalf uur in folie er opgelegd

Daarna even insmeren met Noskos bbq saus, van zijn bbq team. Nog uurtje op de q, temp bleef lekker rond 110 hangen

Was errug lekker. Heerlijk zacht, viel net niet spontaan van de botten af.
Jummie!


Dank voor het kijken, was mooie leerzame ervaring.
Is.het gewoon pech dat mijn briketten niet aangestoken werden door de hete? Volgende keer minion methode zonder brikettenhouders doen misschien?