HeisenGrill
Tondelzoeker
- Berichten
- 2
Het was weer tijd om ribs "Low and Slow" te bereiden op de oklahoma smoker. Aangezien mijn schoonouders kwamen eten. Ik had er ook voor gekozen om voor de eerste keer de hassleback potatoes te maken.
De ribs heb ik een avond van te voren in de Jack Daniels marinade gezet. Zie hieronder de voorbereiding (onder het genot van een Bacardi lemon-cola):
Omstreeks 12 uur heb ik de smoker opgestookt naar 110 graden en heb ik de ribs erop gelegd.
Na 3 uur garen:
Daarna heb ik ze verpakt in aluminiumfolie met een mix van 2/3 appelsap en 1/3 Jack Daniels. En vervolgens weer 2 uur terug op de smoker.
Na een uur heb ik de hassleback potatoes erbij gelegd (dichtbij de firebox). Ik dacht dat twee uur voldoende was om de aardappelen te garen.
Het laatste uurtje heb ik de ribs om het kwartier ingesmeerd met de zelfgemaakte Jack Daniels marinade. Deze had ik van te voren opgewarmd zodat het een "dikke" saus werd.
Het eindresultaat:
De hassleback potatoes hadden nog wat langer op de smoker gemoeten. Deze waren namelijk nog niet helemaal gaar in het midden. Maar dit werd helemaal goed gemaakt met de overheerlijke ribs
De ribs heb ik een avond van te voren in de Jack Daniels marinade gezet. Zie hieronder de voorbereiding (onder het genot van een Bacardi lemon-cola):


Omstreeks 12 uur heb ik de smoker opgestookt naar 110 graden en heb ik de ribs erop gelegd.
Na 3 uur garen:

Daarna heb ik ze verpakt in aluminiumfolie met een mix van 2/3 appelsap en 1/3 Jack Daniels. En vervolgens weer 2 uur terug op de smoker.
Na een uur heb ik de hassleback potatoes erbij gelegd (dichtbij de firebox). Ik dacht dat twee uur voldoende was om de aardappelen te garen.

Het laatste uurtje heb ik de ribs om het kwartier ingesmeerd met de zelfgemaakte Jack Daniels marinade. Deze had ik van te voren opgewarmd zodat het een "dikke" saus werd.

Het eindresultaat:


De hassleback potatoes hadden nog wat langer op de smoker gemoeten. Deze waren namelijk nog niet helemaal gaar in het midden. Maar dit werd helemaal goed gemaakt met de overheerlijke ribs
