Afgelopen vrijdag ben ik met een maatje naar de workshop Ribs en Chicken geweest bij Beef & Steak.
Daar hebben we aan de hand van Daan, van de Rokende Regahs, een hele leerzame en gezellige avond gehad. De ribs die we daar hebben mogen proeven waren echt heel lekker. Bovendien had men een workshop deal voor de ribs.
Dus je raadt het al... Een paar ribs aangekocht om zodoende thuis een poging te wagen om enigszins in de buurt te komen van de daar geproefde ribs.
Eerst had ik nog een andere uitdaging. Het in elkaar zetten van een offset-smoker (omdat ik vind dat ik te weinig ruimte heb op m'n Weber OTP47). Zaterdag en zondag was al helemaal vol gepland maar gelukkig had ik nog 2 dagen weekend. Dus maandagochtend de offset-smoker in elkaar gezet en de planning was om dan 's middags de ribs met de 321-methode klaar te maken.
Maar waar ik geen rekening mee had gehouden was het feit dat de smoker eerst een paar keer op temperatuur gebracht moet worden zodat het materiaal de tijd krijgt om uit te harden. Ok, dat was dus een tegenvaller qua tijd. Het was wel handig om gelijk al een beetje feeling te krijgen mbt het controleren van de temperatuur. Eerst 2 uur op 120 graden om vervolgens nog een uur op 200 graden te blijven hangen. Daarna moest de smoker afkoelen.
Alle opgelopen vertraging kon voor mij de pret nog niet drukken dus besloten om er een paar hamburgers en kippenvleugels bij te leggen voor het avondeten.
Maar eerst, tijdens het afkoelen van de smoker, de ribs behandeld.

Het ontvliezen van de ribs. Met de bolle kant van de "steel" van de lepel was dat goed te doen.

Vervolgens de ribs met olijfolie ingesmeerd zodat de rub beter blijft zitten. Als rub de Smokey House BBQ Rub all purposes gebruikt.

De smoker was inmiddels voldoende afgekoeld dus de boel weer opgepiept. Zo rond 17:30 konden de ribs, de kippenvleugels en de hamburgers erop.

Daar staat de goedkope smoker. Als ik er voldoende gebruik van ga maken mag ik van mezelf over 1 of 2 jaar een WSM aanschaffen. We zullen zien...

Inmiddels was het al 20:30. Tijd om de ribs in te smeren met vloeibare boter ( bak en braad jammer genoeg, had niets anders in huis...)en te bestrooien met basterdsuiker en in te pakken in het alufolie.

En dan rustig genieten van een lekker biertje!

2 Brand Zwaar Blond later mochten de ribs uitgepakt worden en voor een uur weer terug op de smoker. Ribs ook nog ingesmeerd met Stockyard BBQ Sauce Red Raspberry.

En dan eindelijk om 23:30 waren de ribs klaar. Ribs smaakte goed alhoewel ze naar mijn idee nog wel iets te zacht waren. Mogelijk dat de temperatuur iets te laag is geweest in het 2e deel waardoor de suiker niet goed gecarameliseerd is. Of te veel suiker?
Vandaag voor het avondeten heb ik ze nog een half uur op 200 graden in de oven gehad en ze smaakte nog beter. Dus volgende keer minder suiker of de temperatuur iets hoger houden in het 2e deel. Nu zat ik de hele tijd op 100 a 120 graden.
Anyway, we hebben er heerlijk van gegeten. Binnenkort maar weer eens ribs bestellen voor poging 2!
Daar hebben we aan de hand van Daan, van de Rokende Regahs, een hele leerzame en gezellige avond gehad. De ribs die we daar hebben mogen proeven waren echt heel lekker. Bovendien had men een workshop deal voor de ribs.
Dus je raadt het al... Een paar ribs aangekocht om zodoende thuis een poging te wagen om enigszins in de buurt te komen van de daar geproefde ribs.
Eerst had ik nog een andere uitdaging. Het in elkaar zetten van een offset-smoker (omdat ik vind dat ik te weinig ruimte heb op m'n Weber OTP47). Zaterdag en zondag was al helemaal vol gepland maar gelukkig had ik nog 2 dagen weekend. Dus maandagochtend de offset-smoker in elkaar gezet en de planning was om dan 's middags de ribs met de 321-methode klaar te maken.
Maar waar ik geen rekening mee had gehouden was het feit dat de smoker eerst een paar keer op temperatuur gebracht moet worden zodat het materiaal de tijd krijgt om uit te harden. Ok, dat was dus een tegenvaller qua tijd. Het was wel handig om gelijk al een beetje feeling te krijgen mbt het controleren van de temperatuur. Eerst 2 uur op 120 graden om vervolgens nog een uur op 200 graden te blijven hangen. Daarna moest de smoker afkoelen.
Alle opgelopen vertraging kon voor mij de pret nog niet drukken dus besloten om er een paar hamburgers en kippenvleugels bij te leggen voor het avondeten.
Maar eerst, tijdens het afkoelen van de smoker, de ribs behandeld.

Het ontvliezen van de ribs. Met de bolle kant van de "steel" van de lepel was dat goed te doen.

Vervolgens de ribs met olijfolie ingesmeerd zodat de rub beter blijft zitten. Als rub de Smokey House BBQ Rub all purposes gebruikt.

De smoker was inmiddels voldoende afgekoeld dus de boel weer opgepiept. Zo rond 17:30 konden de ribs, de kippenvleugels en de hamburgers erop.

Daar staat de goedkope smoker. Als ik er voldoende gebruik van ga maken mag ik van mezelf over 1 of 2 jaar een WSM aanschaffen. We zullen zien...

Inmiddels was het al 20:30. Tijd om de ribs in te smeren met vloeibare boter ( bak en braad jammer genoeg, had niets anders in huis...)en te bestrooien met basterdsuiker en in te pakken in het alufolie.

En dan rustig genieten van een lekker biertje!

2 Brand Zwaar Blond later mochten de ribs uitgepakt worden en voor een uur weer terug op de smoker. Ribs ook nog ingesmeerd met Stockyard BBQ Sauce Red Raspberry.

En dan eindelijk om 23:30 waren de ribs klaar. Ribs smaakte goed alhoewel ze naar mijn idee nog wel iets te zacht waren. Mogelijk dat de temperatuur iets te laag is geweest in het 2e deel waardoor de suiker niet goed gecarameliseerd is. Of te veel suiker?
Vandaag voor het avondeten heb ik ze nog een half uur op 200 graden in de oven gehad en ze smaakte nog beter. Dus volgende keer minder suiker of de temperatuur iets hoger houden in het 2e deel. Nu zat ik de hele tijd op 100 a 120 graden.
Anyway, we hebben er heerlijk van gegeten. Binnenkort maar weer eens ribs bestellen voor poging 2!