- Berichten
- 213
Afgelopen weekend Ribfest 2015 gehouden.
Zomaar met wat vrienden lekker spareribs maken.
Ik had via beef & steak wat baby backs besteld, mooie ribben hoor
We hadden 8 slabben en hebben ze in verschillende smaken gemaakt
2 met all perpose rub in gesmeerd, later in gepakt met boter en bruine suiker en daarna in de bbqsaus gelakt
2 op de zelfde manier maar er bij het inpakken nog jack daniels er bij gedaan
2 ingesmeerd met mosterd en dan in de rub 17( bij gekregen bij het vlees), tussendoor ingesmeerd met appelsap/jack daniels en in de bbqsaus gelakt
de laatste hebben er een uur of 4.5 op de Q bij 110 graden, de anderen hebben wat langer gelegen
Als rookhout hebben we kersenhout gebruikt
ribben lekker in de rub
even alles rangschikken
past maar net
gaat al lekker
inpakken met jacks
de eerste zijn klaar
en de rest is er ook
Heerlijk waren ze en we hebben dan ook besloten om dit ieder jaar maar een keer(of meer) te doen
Zomaar met wat vrienden lekker spareribs maken.
Ik had via beef & steak wat baby backs besteld, mooie ribben hoor


We hadden 8 slabben en hebben ze in verschillende smaken gemaakt
2 met all perpose rub in gesmeerd, later in gepakt met boter en bruine suiker en daarna in de bbqsaus gelakt
2 op de zelfde manier maar er bij het inpakken nog jack daniels er bij gedaan
2 ingesmeerd met mosterd en dan in de rub 17( bij gekregen bij het vlees), tussendoor ingesmeerd met appelsap/jack daniels en in de bbqsaus gelakt
de laatste hebben er een uur of 4.5 op de Q bij 110 graden, de anderen hebben wat langer gelegen
Als rookhout hebben we kersenhout gebruikt

ribben lekker in de rub


even alles rangschikken

past maar net

gaat al lekker


inpakken met jacks


de eerste zijn klaar


en de rest is er ook
Heerlijk waren ze en we hebben dan ook besloten om dit ieder jaar maar een keer(of meer) te doen