- Berichten
- 5
Gisteren 800gr Ribeye aan 1 stuk bereid. Ik had de Ribeye dag ervoor uit de vriezer gehaald om rustig in de koelkast te laten ontdooien.
Op dag van bereiding Ribeye ingesmeerd met een rub (Texas Steakhouse van Not Just BBQ) en weer 3 uurtjes in de koelkast gelegd.
Vervolgens bereiding via reverse sear. Indirect naar 35 graden, vervolgens omgedraad. Daarna op 46graden van het vuur gehaald. Vervolgens BBQ opgestookt en ~3minuten per kant afgegrild op gietijzer.
Vervolgens even laten rusten. Resultaat was top.
Ik vraag me alleen af hoe je zo’n groot stuk het beste aan kan snijden. Normaliter snij je haaks op de draad, maar met zo’n groot stuk lijkt dit wat onlogisch. Wie heeft er een tip?
Op dag van bereiding Ribeye ingesmeerd met een rub (Texas Steakhouse van Not Just BBQ) en weer 3 uurtjes in de koelkast gelegd.
Vervolgens bereiding via reverse sear. Indirect naar 35 graden, vervolgens omgedraad. Daarna op 46graden van het vuur gehaald. Vervolgens BBQ opgestookt en ~3minuten per kant afgegrild op gietijzer.
Vervolgens even laten rusten. Resultaat was top.
Ik vraag me alleen af hoe je zo’n groot stuk het beste aan kan snijden. Normaliter snij je haaks op de draad, maar met zo’n groot stuk lijkt dit wat onlogisch. Wie heeft er een tip?