BasBQ
Beef en Steak

Ribeye

 

Bastiaan1978

Tondelzoeker
Berichten
4
Gisteren 800gr Ribeye aan 1 stuk bereid. Ik had de Ribeye dag ervoor uit de vriezer gehaald om rustig in de koelkast te laten ontdooien.

Op dag van bereiding Ribeye ingesmeerd met een rub (Texas Steakhouse van Not Just BBQ) en weer 3 uurtjes in de koelkast gelegd.

Vervolgens bereiding via reverse sear. Indirect naar 35 graden, vervolgens omgedraad. Daarna op 46graden van het vuur gehaald. Vervolgens BBQ opgestookt en ~3minuten per kant afgegrild op gietijzer.

Vervolgens even laten rusten. Resultaat was top.

Ik vraag me alleen af hoe je zo’n groot stuk het beste aan kan snijden. Normaliter snij je haaks op de draad, maar met zo’n groot stuk lijkt dit wat onlogisch. Wie heeft er een tip?

1000005813.jpg


1000005805.jpg


1000005827.jpg


1000005821.jpg


1000005832.jpg
 
Heerlijk stuk vlees, mooi klaargemaakt.
 
Ziet er top uit!!!
 
Schuif maar door.
 
Mooi stukkie!

Van te voren het stuk ff goed bekijken en als je het niet zeker weet. Dan gewoon mooie dunne plakken trancheren. Mocht je dan bij een stukje nog lange draden zien kan je die altijd nog kleiner snijden.
 
Dat ziet er goed uit mooi klaar gemaakt.

Blijft hier favoriet wat betreft hot and fast!
 
Mooi stukje vlees.
Best altijd haaks op de draad snijden, geeft aangenamer mond gevoel, tijden het opeten.
 
Ziet er heerlijk uit.
Ik zou er eerst "steaks" van snijden en die dan haaks op de draad trancheren
 
Terug
Bovenaan Onderaan