- Berichten
- 1.648
Door het lekkere weer van afgelopen week begin ik eindelijk te beseffen dat het weer lente is. Vanaf mijn jeugd associeer ik lente met rabarber, de laatste jaren ook wel met asperges en lamskoteletjes, maar rabarber staat voor mij synoniem aan de LENTE!. Vandaag moest en zou ik iets met rabarder maken. naar mijn idee goed gelukt.
Jonge en dunne stukken rabarber gekocht, vlezige delen er af gehaald en vervolgens in stukken van circa 3 cm gesneden. Sinaasappel in partjes gesneden, suiker erbij en vervolgens alles in een glazen schaal gedaan. Afgedekt met een stuk nat gemaakt bakpapier en circa 30 min indirect op de Q op 160 gr. Zodra de rabarber zacht is is hij goed. Ondertussen een andere heerlijke "lente" groente in plakken van 1 cm gesneden (venkel), ingesmeerd met wat olijfolie en gegrild. Bietjes in plakken gesneden en die op de venkel gelegd.
Tijdens het grillen de RIbeye uit de koelkast gehaald en in plakken van ruim 2 cm dik gesneden. Zout vlokken erop, olijfolie er overheen en ongeveer 20 min indirect op de Q gelegd. Daarna de Q 10 minuten op hoogste stand gezet en daarna strepen getrokken op de ribeye.
We hebben weer heerlijk gegeten

Lente groentes

Rabarber, sinaasappel en suiker in een schaal

Nat gemaakt bakpapier erop

Mooi stuk ribeye (in de aanbieding bij de Makro Delft)

Zout alvast op de ribeye

Rabarber kan alvast afkoelen

Venkel gegrild

Ribeye reverse sear gegrild

Wijn alvast proeven (en goed gekeurd B-) )



Heerlijk plankje

Aanvallen maar....
Bedankt weer voor het kijken
Jonge en dunne stukken rabarber gekocht, vlezige delen er af gehaald en vervolgens in stukken van circa 3 cm gesneden. Sinaasappel in partjes gesneden, suiker erbij en vervolgens alles in een glazen schaal gedaan. Afgedekt met een stuk nat gemaakt bakpapier en circa 30 min indirect op de Q op 160 gr. Zodra de rabarber zacht is is hij goed. Ondertussen een andere heerlijke "lente" groente in plakken van 1 cm gesneden (venkel), ingesmeerd met wat olijfolie en gegrild. Bietjes in plakken gesneden en die op de venkel gelegd.
Tijdens het grillen de RIbeye uit de koelkast gehaald en in plakken van ruim 2 cm dik gesneden. Zout vlokken erop, olijfolie er overheen en ongeveer 20 min indirect op de Q gelegd. Daarna de Q 10 minuten op hoogste stand gezet en daarna strepen getrokken op de ribeye.
We hebben weer heerlijk gegeten

Lente groentes

Rabarber, sinaasappel en suiker in een schaal

Nat gemaakt bakpapier erop

Mooi stuk ribeye (in de aanbieding bij de Makro Delft)

Zout alvast op de ribeye

Rabarber kan alvast afkoelen

Venkel gegrild

Ribeye reverse sear gegrild

Wijn alvast proeven (en goed gekeurd B-) )



Heerlijk plankje

Aanvallen maar....
Bedankt weer voor het kijken