BasBQ
Beef en Steak

ribeye koud roken

 
 
 

fonsgroen

Kooltjesharker
Berichten
241
Medestrijders! heeft er hier iemand ervaring met het koud roken van een Ribeye?

Ik wil eigenlijk met mijn CSG een rib-eye koud roken zo dat de rook wat dieper het vlees intrekt. Maar moet ik de ribeye dan eerst pekelen, of kan die er zo op? hoe lang zou ik hem ongeveer moeten roken voor een mooie maar niet penetrantie rooksmaak?

Als iemand mij op weg kan helpen dan ben ik een blij mens, scheelt mij weer een "fout" experiment.
 
Als je hem daarna als ribeye wilt klaarmaken zou ik hem roken zonder te zouten wanneer er niet teveel tijd tussen roken en afbakken zit.
Ga je hem pekelen dan verandert de textuur van de ribeye en krijg je een heel ander soort mondgevoel.
Je zou voor meer rooksmaak ook het zout kunnen roken waarmee je hem kruidt.
 
Thnx  bert, dan gaat hij deze keer direct de rook in! en rookzout staat op de 2do lijst!
 
Waarom koud roken als je het vlees daarna gaat grillen. voeg dan hout snippers toe tijdens het grillen. Dan heb je een beter resultaat.

 
dat zou de beste oplossing zijn maar het afgrillen zal helaas niet op de BBQ gebeuren.... en om toch de lekkere rooksmaak te hebben wil ik hem eerst koud roken vandaar.
 
Terug
Bovenaan Onderaan