BasBQ
Beef en Steak

Ribbetjes

Sjoshke

Tondelzoeker
Berichten
14
Ik ben met mijn eerste sessie begonnen vandaag op de WSM. De ribbetjes met de 3-2-1 methode bereidt. Temperatuur kreeg ik niet hoger dan 100 graden, alle roosters open. (waarschijnlijk meer brandstof erin moeten doen) Zit nu in de laatste fase. Afgrillen, echter op welke verdieping doe je dat? Ook bovenin, of waterbak eruit en lage rooster gebruiken?
 
k zou de waterbak wegdoen.
heb ook ooit eens waterbak in mn oven gehad en de temp kwam met geen enkele mogelijkheid boven de 100 graden tot dat bleek dat mn oven een stoomoven was,daarna was ie weer goed te regelen.
 
Nou het was wel smullen. Erg lekker.
Gaar en sappig. Gezien het baby ribs waren was uiteindelijk de lage temperatuur icm de lange tijd best goed.
Geen zwart verkoold stukje vlees, op foto lijkt sommige delen zwart maar is donker bruin.

Even wat foto's:

5b7b57435f4c728b631373d085b49632.jpg


091cf9056517a23074f82ba601a1f706.jpg

dcb43ef60bab186a5417ce44ac73e8a5.jpg

9745404e40497e603c629d27e4ac6a32.jpg

1197c0b383281ba6c70ce327a9efc42d.jpg

72998527b5767c0b30a2c3ab27b1d573.jpg

6e9ed4faa022ee2cd34523a6fcca2d24.jpg

d526c27916ad9c05cad0beb0ef51d2d2.jpg

 
Ik heb zelf vandaag de waterbak laten zitten. Toch steeg de temperatuur (tijdens het uitpakken en glaceren) naar 160 graden. Alle schuifjes vol open. Moet er wel bij zeggen dat er een flinke wind stond in mn tuintje.
 
Lust ik wel
 
Boks zei:
Ik heb zelf vandaag de waterbak laten zitten. Toch steeg de temperatuur (tijdens het uitpakken en glaceren) naar 160 graden. Alle schuifjes vol open. Moet er wel bij zeggen dat er een flinke wind stond in mn tuintje.
Hier stond weinig wind, heb een tafel ventilator over deksel laten waaien.

Verstuurd vanaf mijn K01B met Tapatalk

 
Lekker!! Laat maar doorkomen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan