Het verhaal begint eigenlijk enkele weken geleden toen Delhaize een promotie deed op ribbetjes voor de Q. Ik had geen ervaring met het merk en hoewel ik het vlees van Delhaize echt niet hoog aanschrijf, besloot ik toch maar vlug een hoop te gaan kopen (I know, niet heel slim). De prijs was namelijk scherp genoeg.
Mijn vriendin heeft er enkele weken 2 pakken van gebruikt om te bakken in de oven en dit was ongezien. De schaal had zich gevuld met vleesvocht en de ribbetjes zelf waren uitermate taai en alles behalve lekker (nochtans een zoete marinade). Het was dus uitgesloten dat ik me hier nog eens aan ging laten vangen.
Eergisteren dus in gang geschoten. Allereerst de ribbetjes uit hun verpakking halen en de marinade er zo grondig als mogelijk afspoelen. Ook nog een zoete marinade (om niet te hard te vloeken met de marinade van Delhaize) en een rub gemaakt. 2 matten heb ik onmiddellijk ingewreven met de marinade en de ochtend erop, een uurtje voor het bakken ook de rub aangebracht.
Uiteindelijk gekozen voor een 2-1,5-0,75 methode en de pakketjes gevuld met een beetje appelsap. Bij de ribbetjes waarop de rub zat heb ik op het einde nog een beetje barbecue-saus gedaan(heel lekker in combinatie met de kruiden!!). Ze waren niet fall of the bone, maar wel echt lekker. Deze rub en marinade ga ik snel eens proberen met kwaliteitsribbetjes van de keurslager. En die van Delhaize laat ik met plezier aan mensen zonder smaakpapillen
Foto's in bijlage en altijd open voor suggesties.
Verstuurd vanaf mijn POT-LX1 met Tapatalk
Mijn vriendin heeft er enkele weken 2 pakken van gebruikt om te bakken in de oven en dit was ongezien. De schaal had zich gevuld met vleesvocht en de ribbetjes zelf waren uitermate taai en alles behalve lekker (nochtans een zoete marinade). Het was dus uitgesloten dat ik me hier nog eens aan ging laten vangen.
Eergisteren dus in gang geschoten. Allereerst de ribbetjes uit hun verpakking halen en de marinade er zo grondig als mogelijk afspoelen. Ook nog een zoete marinade (om niet te hard te vloeken met de marinade van Delhaize) en een rub gemaakt. 2 matten heb ik onmiddellijk ingewreven met de marinade en de ochtend erop, een uurtje voor het bakken ook de rub aangebracht.
Uiteindelijk gekozen voor een 2-1,5-0,75 methode en de pakketjes gevuld met een beetje appelsap. Bij de ribbetjes waarop de rub zat heb ik op het einde nog een beetje barbecue-saus gedaan(heel lekker in combinatie met de kruiden!!). Ze waren niet fall of the bone, maar wel echt lekker. Deze rub en marinade ga ik snel eens proberen met kwaliteitsribbetjes van de keurslager. En die van Delhaize laat ik met plezier aan mensen zonder smaakpapillen

Foto's in bijlage en altijd open voor suggesties.




Verstuurd vanaf mijn POT-LX1 met Tapatalk