- Berichten
- 139
Tjah, het is weekend en je ziet al dat lekkers voorbij komen op het forum..dan moet je er wel weer aan geloven.
ff bij de slager een paar ribbels gehaald, vel getrokken en gerubt.
Mijn vriendin is meer van de ketjap, dus haar ribs krijgen een andere behandeling.
Rub is het recept van Nosmo's Secret Rib Rub:
Ingredi?nten;
3 1/2 eetl Keuken zout
4 eetl Rietsuiker
4 eetl Bruine suiker
3 eetl Paprika poeder
3 eetl Zwarte peper
4 theel Gerookt paprika poeder (de hete variant)
2 theel Knoflook poeder
2 theel Uien poeder
2 theel Mosterd poeder
1 theel Gemalen komijn
1 theel Gember poeder
1 theel Chili poeder (kruiden mengsel, geen pure chili peper)
De ketjap marinade:
Recept van haar moeder, wordt gebruikt bij varkensvlees, voornamelijk Schouderkarbonades en Spareribs.
de hoeveelheden zijn wat losjes ingevuld. Ik doe het vlees met de marinade in een ziplock bag, zo heb je een stuk minder ketjap nodig dan in een bak. Let wel op dat je om de paar uur de zak even omdraait/beweegt zodat de marinade overal bij kan komen.
Voor 2 spareribs, gehalveerd (dus 4 delen) in 1 ziplock bag
Ketjap 500ml
Peper 1 Theelepel
Zout 1 Theelepel
Ketoembar 2 theelepels
Gember 2 theelepels
Sambal Naar smaak erbij doen, hier doen wij 1-2 eetlepels en we gebruiken Badjak extra heet.
Knoflook 1 of 2 teentjes
Zoetstof 2 theelepels
Ze liggen nu te overnachten in de koelkast.
ff bij de slager een paar ribbels gehaald, vel getrokken en gerubt.
Mijn vriendin is meer van de ketjap, dus haar ribs krijgen een andere behandeling.
Rub is het recept van Nosmo's Secret Rib Rub:
Ingredi?nten;
3 1/2 eetl Keuken zout
4 eetl Rietsuiker
4 eetl Bruine suiker
3 eetl Paprika poeder
3 eetl Zwarte peper
4 theel Gerookt paprika poeder (de hete variant)
2 theel Knoflook poeder
2 theel Uien poeder
2 theel Mosterd poeder
1 theel Gemalen komijn
1 theel Gember poeder
1 theel Chili poeder (kruiden mengsel, geen pure chili peper)
De ketjap marinade:
Recept van haar moeder, wordt gebruikt bij varkensvlees, voornamelijk Schouderkarbonades en Spareribs.
de hoeveelheden zijn wat losjes ingevuld. Ik doe het vlees met de marinade in een ziplock bag, zo heb je een stuk minder ketjap nodig dan in een bak. Let wel op dat je om de paar uur de zak even omdraait/beweegt zodat de marinade overal bij kan komen.
Voor 2 spareribs, gehalveerd (dus 4 delen) in 1 ziplock bag
Ketjap 500ml
Peper 1 Theelepel
Zout 1 Theelepel
Ketoembar 2 theelepels
Gember 2 theelepels
Sambal Naar smaak erbij doen, hier doen wij 1-2 eetlepels en we gebruiken Badjak extra heet.
Knoflook 1 of 2 teentjes
Zoetstof 2 theelepels



Ze liggen nu te overnachten in de koelkast.