Eigenlijk was ik bezig met een briketten/temperatuur test om te zien of ik de temperatuur goed vast kon houden voor de 3-2-1 ribs een dag later.
Mijn vriend had nog 2 rib eyes in de koelkast liggen tja waarom niet, de BBQ stond toch al aan, de test was goed gelukt, tijd voor de steaks!
Ik verwachtte er eigenlijk niet veel van, het waren Rib Eyes van de Albert Heijn, misschien net 1.5 cm dik maar goed, in de pan of de BBQ, dan ga ik toch voor de BBQ.
Test opzet voor mijn eerste low and slow:
Werd uiteindelijk een reverse sear Rib Eye: (en een test stukje voor de Low and Slow, buikspek van de Albert Heijn, overigens geen aanrader, veel te zout)
Het resultaat was echt boven verwachting goed.
Indirect tot 48 graden laten komen, Weber Steak House houtskool in de starter, en direct op het houtskool geseared.
Enorm lekker!
Newbie mistake: Ik heb alleen geen foto van de temp van de reverse sear .... Sorry!
Mijn vriend had nog 2 rib eyes in de koelkast liggen tja waarom niet, de BBQ stond toch al aan, de test was goed gelukt, tijd voor de steaks!
Ik verwachtte er eigenlijk niet veel van, het waren Rib Eyes van de Albert Heijn, misschien net 1.5 cm dik maar goed, in de pan of de BBQ, dan ga ik toch voor de BBQ.
Test opzet voor mijn eerste low and slow:


Werd uiteindelijk een reverse sear Rib Eye: (en een test stukje voor de Low and Slow, buikspek van de Albert Heijn, overigens geen aanrader, veel te zout)

Het resultaat was echt boven verwachting goed.

Indirect tot 48 graden laten komen, Weber Steak House houtskool in de starter, en direct op het houtskool geseared.
Enorm lekker!
Newbie mistake: Ik heb alleen geen foto van de temp van de reverse sear .... Sorry!